Blomkåls- och potatissoppa
Tillagningstid ca 45 minuter

1 blomkålsbukett
3 potatisar
1 purjolök
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 12 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk persilja fryst
1/2 kruka basilika
ev. maizena
salt
peppar
smör till stekning

Hacka löken och skala potatis. Dela potatis och blomkål i mindre bitar.
Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken utan att det tar färg.
Lägg ner blomkål och potatis och häll över vatten så det täcker. Smula ner buljongtärningarna. Koka tills blomkålen och potatisen är mjuka. Mixa soppan med en stavmixer och häll ner grädden, hacka basilika och persilja och blanda ner i soppan, smaka av med salt och peppar.
Om soppan är för tunn, tillsätt lite maizena tills soppan har önskad konsistens.

css.php