Chili halloumipasta med svartkål
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 portioner pasta t.ex. tagliatelle
400 g halloumi med chili (vi använde icas chili halloumi)
rapsolja till stekning
200 g svartkål
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
2 1/2 dl mat- eller vispgrädde
1/2 – 1 dl pastavatten

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skär halloumi i bitar, hetta upp en panna med rapsolja och fräs halloumi i omgångar tills den fått fin gyllenbrun färg på bägge sidorna. Ställ åt sidan. Riv svartkålen i mindre bitar och hacka vitlöken. Torka av pannan som halloumin stektes i från rapsoljan eller ta fram en ny panna och hetta upp med olivolja. Lägg i svartkålen och vitlöken, fräs tills svartkålen har krympt. Tillsätt svartpeppar, grädde och pastavatten, rör om. Häll ur pastavattnet och blanda pastan med såsen och servera.

css.php