Chokladcheesecake med oreosmul i glas
4 portioner

1 paket Oreo crispy & thin
250 g mascarpone
100 g naturell färskost
1/2 dl florsocker
2 1/2 msk kakaopulver
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Garnering
Oreosmul
1 dl vispad grädde

Krossa oreokexen till ett smul. Fördela kexmulet i botten på fyra glas, men spar gärna lite av kexmulet till garnering. Lägg mascarpone, färskost, florsocker och kakao i en skål. Vispa ihop med en elvisp tills konsistensen är jämn och fin. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner grädden i chokladblandningen med hjälp av en slickepott. Fördela eller spritsa ut chokladblandningen i glasen. Ställ in i kylen i minst 2 timmar.

Innan servering toppa med oreosmul och klicka eller spritsa ut en klick med grädde.

css.php