Mangocheesecake

Mangocheesecakeca 12 bitarTillagningstid ca 4 timmar Botten200 g degistivekex75 g smör Fyllning5 gelatinblad1 burk (190 g) mangopuré (finns på barnmatshyllan)250 g naturell kvarg (10%)200 g philadelphiaost3/4 dl strösocker 3 dl vispgrädde 2 msk citronsaft Mangogelé1...

Drottningpaj med kvargtäcke

Drottningpaj med kvargtäckeca 8 bitarTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 200 grader Pajskal100 g smör2 1/2 dl vetemjöl2 1/2 msk strösocker2 msk iskallt vatten Fyllning250 g naturell kvarg 10%200 g gräddfil2 ägg3/4 dl strösocker3 tsk vaniljsocker200 g frysta...

Kvargmousse med smak av vanilj och citron

Kvargmousse med smak av vanilj och citron4 portionerTillagningstid ca 15 minuter 2 dl vispgrädde250 g vaniljkvarg1 msk florsockerskal från 1 citron2 tsk citronsaftGarnering förslaghackad vit chokladjordgubbarcitronmelisscitronskiva Vispa grädden fluffig. Vänd ner...

Fluffiga ricottapannkakor

Fluffiga ricottapannkakor ca 12 stTillagningstid ca 30 minuter 250 g ricottaost3 ägg2 1/2 dl mjölk2 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljpulver1 krm saltsmör till stekning Separera äggvita och gulor i en varsin bunke. Tillsätt ricottaost och mjölk i äggulabunken,...

Bananvåfflor

Bananvåfflor 6 st våfflor Tillagningstid under 30 minuter 2 bananer 4 ägg1 tsk bakpulver Skala bananerna och lägg i en bunke. Mixa bananerna med en stavmixer till en jämn smet. Knäck äggen ner i banansmeten och mixa ihop med stavmixern. Vispa ner bakpulvret i smeten....

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta6-8 portionerTillagningstid över 60 minuter 2 dl vispgrädde150 g vit choklad1 ägg1 dl naturell kesella kvarg100 g geléhallon1 msk hackad mynta2-3 digestivekex12-16 geléhallon till servering Skär ner geléhallonen i mindre...

Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse 4 portioner eller 6 mindre portioner 3 passionsfrukter1 äggula3 dl vispgrädde100 g vit choklad Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Pressa ur saften från passionsfrukterna med hjälp av en sil.Smält chokladen och vispa äggulan lätt med en...

Geishamousse

Geishamousse4 portioner eller 6 mindre portioner 100 g geisha-choklad2 msk socker1 msk vatten2 dl vispgrädde2 äggulor Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Mät upp socker och vatten i en kastrull och värm tills allt socker har lösts upp. Häll sockervattnet i en...

Skumtomtepannacotta med hallongrädde

Skumtomtepannacotta med hallongrädde  4-6 portioner Tillagningstid över 3 timmar Skumtomtepannacotta 100 g juleskum 5 dl vispgrädde Dela juleskum i tre delar. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Tillsätt juleskum och sänk värmen och sjud tills godiset smält. Häll...

Frasvåfflor med saffran

Frasvåfflor med Saffran 6 st våfflor Tillagningstid ca 30 minuter 100 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 dl mjölk 0,5 g Saffran Börja med att smälta smöret och ställ det åt sidan och låt svalna. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken...

Hallonsås

Hallonsås 125 g färska hallon 1 msk vatten 1/2 dl socker 1/2 citron Lägg hallon, vatten, socker i en kastrull och pressa över citronsaft. Värm kastrullen och mosa hallonen innan innehållet börjar koka. Sjud såsen i några minuter. Ta undan kastrullen från värmen och...

Saffransmousse med vit choklad

Saffransmousse med vit choklad 4 portioner alternativt 6-8 mindre portioner Tillagningstid 15 minuter 300 g philadelphiaost 1,5 dl florsocker 2 dl vispgrädde 0,5 g saffran 100 g vit choklad Vispa philadelphiaost, florsocker och saffran med elvisp i en bunke. Vispa...

css.php