Inbakad chokladkaka i smördeg med banan

Inbakad chokladkaka i smördeg med bananca 6-8 bitarTid ca 35-40 minuterUgnstemperatur 200 grader 250 g kyld smördeg200 g Marabou schweizer nöt (går bra med annan smak också)1 liten bananägg till penslingflorsocker till garnering Sätt ugnen på 200 grader.Klä en plåt...

Pannkakor

Pannkakor4 portioner 2 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk salt6 dl mjölk3 ägg2 1/2 msk smörsmör till stekning Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner saltet, resten av mjölken och äggen. Låt pannkakssmeten få svälla i några minuter ca 8-10 minuter. Smält...

Elinas jordgubbstårta

Elinas jordgubbstårta ca 10-12 bitarUgnstemperatur 175 grader TårtbottenDen här tårtbotten består av lika mängd ägg, socker och mjöl. Tillsätt även bakpulver och vaniljsocker Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform med löstagbara kanter ca 23-24 cm i diameter. Klä...

Chokladcheesecake med oreosmul i glas

Chokladcheesecake med oreosmul i glas4 portioner 1 paket Oreo crispy & thin250 g mascarpone100 g naturell färskost1/2 dl florsocker 2 1/2 msk kakaopulver2 dl vispgrädde1 tsk vaniljsocker GarneringOreosmul1 dl vispad grädde Krossa oreokexen till ett smul. Fördela...

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör Tid över 60 minuterUgnstemperatur 175 grader 500 g rabarber75 g vit choklad (kan uteslutas)2 dl havregryn 1 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt150 g smör 1/2 dl sirap 2 msk mjölk...

Munkit, finska munkar

Munkit, finska munkarca 18-20 st 25 g jäst2 1/2 dl mjölk1 dl strösocker1 nypa salt1 1/2 tsk malen kardemumma1 ägg7-8 dl vetemjöl100 g rumsvarmt smör 1 l rapsolja till friteringströsocker till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll...

Mangocheesecake

Mangocheesecakeca 12 bitarTillagningstid ca 4 timmar Botten200 g degistivekex75 g smör Fyllning5 gelatinblad1 burk (190 g) mangopuré (finns på barnmatshyllan)250 g naturell kvarg (10%)200 g philadelphiaost3/4 dl strösocker 3 dl vispgrädde 2 msk citronsaft Mangogelé1...

Drottningpaj med kvargtäcke

Drottningpaj med kvargtäckeca 8 bitarTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 200 grader Pajskal100 g smör2 1/2 dl vetemjöl2 1/2 msk strösocker2 msk iskallt vatten Fyllning250 g naturell kvarg 10%200 g gräddfil2 ägg3/4 dl strösocker3 tsk vaniljsocker200 g frysta...

Kvargmousse med smak av vanilj och citron

Kvargmousse med smak av vanilj och citron4 portionerTillagningstid ca 15 minuter 2 dl vispgrädde250 g vaniljkvarg1 msk florsockerskal från 1 citron2 tsk citronsaftGarnering förslaghackad vit chokladjordgubbarcitronmelisscitronskiva Vispa grädden fluffig. Vänd ner...

Fluffiga ricottapannkakor

Fluffiga ricottapannkakor ca 12 stTillagningstid ca 30 minuter 250 g ricottaost3 ägg2 1/2 dl mjölk2 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljpulver1 krm saltsmör till stekning Separera äggvita och gulor i en varsin bunke. Tillsätt ricottaost och mjölk i äggulabunken,...

Bananvåfflor

Bananvåfflor 6 st våfflor Tillagningstid under 30 minuter 2 bananer 4 ägg1 tsk bakpulver Skala bananerna och lägg i en bunke. Mixa bananerna med en stavmixer till en jämn smet. Knäck äggen ner i banansmeten och mixa ihop med stavmixern. Vispa ner bakpulvret i smeten....

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta6-8 portionerTillagningstid över 60 minuter 2 dl vispgrädde150 g vit choklad1 ägg1 dl naturell kesella kvarg100 g geléhallon1 msk hackad mynta2-3 digestivekex12-16 geléhallon till servering Skär ner geléhallonen i mindre...

css.php