Lingonfärsbiffar
8-10 st biffar
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g nötfärs
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl lingonsylt
1/2 dl mjölk
1 ägg
salt
peppar

Blanda havregryn och potatismjöl i en bunke. Tillsätt lingonsylt och mjölk. Låt stå i 10 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med ägget och krydda med salt och peppar. Forma till ca 8-10 st biffar.

Tillaga färsbiffarna på stekpanna till de är genomstekta.
Biffarna går bra även att tillaga i ugnen helt och hållet på 200 grader i ca 15 minuter. Alternativet att man bryner biffarna i en stekpanna och sedan tillagar klart i ugnen i ca 10 minuter.

Serveringsförslag: Lingonfärsbiffar med kokt potatis och gräddig lingonsås

Serveringsförslag: lingonfärsbiffar, kokta potatis, gräddig lingonsås, lingonsylt och en sallad.




css.php