Fiskgratäng med tomat och purjolök
4 portioner
Tillagningstid ca 30-40 minuter

500 g tinad torsk
1/2 – 1 ask cocktailtomater
1 purjolök
2 msk smör
2-3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 fiskbuljongträning
1/2 kruka hackad dill
1 citron
salt
peppar
2 dl ost

Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och skär purjolök i bitar. Salta torsken. Lägg torsk, tomater och purjolök i en ugnssäker from. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Späd med mjölk i omgångar, vispa hela tiden och lägg i buljongtärningen. Låt såsen småkoka i ca 5 minuter och vispa såsen ofta. Smaka av med ev. salt och tillsätt peppar, dill och saft från citron. Häll såsen över fisken och strö sedan över riven ost. Ställ formen in i ugnen i ca 20 minuter.

Servera gärna fiskgratängen med kokt potatis


css.php