Fiskgryta med sting 4 portioner 
Tillagningstid ca 40 minuter

1 gul lök
1 stor sötpotatis
1 stor morot
400 g körsbärstomater
2 msk tomatpuré
2 st fiskbuljongtärningar
Ca 6-8 dl vatten
1-2 msk sambal olek (beror på hur mycket hetta du vill ha)
2 1/2 dl vispgrädde
400 g torsk
500 g lax
salt och peppar
1 kruka dill
olja till stekning

Börja med att hacka lök, skär sötpotatis och morötter i centimeterstora bitar.
Fräs lök, sötpotatis och morötter i olja på medelhög värme i ca 2 minuter. Häll i tomaterna, tillsätt buljongtärningarna, tomatpuré och 6 dl vatten, låt sedan sjuda i 10 minuter.
Tillsätt sambal olek, vispgrädde och fisken. Låt grytan sjuda ytterligare ca 8-10 minuter tills fisken är klar. Tillsätt mer mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och strö över grytan.

Servera gärna med ett gott bröd till.

 

css.php