Halloumipasta med grönkål och rostade valnötter
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner pasta t.ex. penne
400 g halloumi
rapsolja till stekning
1 dl valnötter
1 tsk olivolja
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g grönkål
2 1/2 dl grädde
2-3 dl pastavatten
svartpeppar
örtsalt
salt
riven parmesan

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skär halloumi i bitar. Hetta upp en panna med rapsolja och fräs halloumi i omgångar tills den fått fin färg på bägge sidorna. Ställ halloumin åt sidan. Torka av pannan som halloumin stektes i och ställ åt sidan.
Hetta upp en torr panna och rosta valnötterna tills de fått fin färg och ställ åt sidan.
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Riv eventuellt grönkålen i mindre bitar. Hetta åter upp pannan som halloumin stektes i med olivolja. Lägg i schalottenlök och vitlök och fräs utan att det det färg. Lägg i grönkålen och fräs till grönkålen har krympt. Tillsätt grädde, pastavatten och lägg i halloumin, rör om. Smaka av med peppar, örtsalt och salt. Blanda ner pastan i såsen. Hacka valnötterna och strö över pastan och toppa med parmesan innan servering.

css.php