Inbakad chokladkaka i smördeg med banan
ca 6-8 bitar
Tid ca 35-40 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

250 g kyld smördeg
200 g Marabou schweizer nöt (går bra med annan smak också)
1 liten banan
ägg till pensling
florsocker till garnering

Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg på smördegen. Placera chokladkakan i mitten på smördegen. Skär bananen i tunna skivor och placera på chokladkakan.
Snitta ca 1 cm breda remsor snett nedåt från chokladkakan mot kanten. Vik sedan över remsorna på kortsidorna och fortsätt med att vika över remsorna omlott så det bildas ett flätmönster.
Vispa upp ägget och pensla bakelsen. Grädda bakelsen i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, tills den fått en fin gyllene färg. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna på plåten. Pudra sedan över med florsocker innan servering.

css.php