Köttfärssoppa
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g nötfärs
1 stor morot
4-5 potatisar
1 gul lök
2 röda paprikor
2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
2 köttbuljongtärningar
400 g finkrossade tomater
1 l vatten
salt
peppar
olja till stekning

Skala morot och potatis. Skär morot, potatis, lök och paprika i bitar.
Hetta upp en rymlig kastrull med olja. Fräs färsen i några minuter. Tillsätt morot, lök, paprika, tomatpuré, kalvfond, timjan, oregano och fräs i 1 minut. Smula över buljongtärningarna och tillsätt krossade tomater, potatis och vatten. Låt soppan sjuda tills potatisen har mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna soppan med en klick crème fraiche och ett gott bröd till.

css.php