Krämig pasta med champinjoner, soltorkade tomater och spenat
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 port pasta, gärna tagliatelle
250 g champinjoner
130 g färsk baby spenat
1 dl soltorkade tomater
2 1/2 dl mat- eller vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 citron
1 dl pastavatten
2 dl riven parmesan
salt
peppar
1 kruka hackad persilja
olja till stekning

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skiva champinjoner och hacka soltorkade tomater. Hetta upp en panna med olja och fräs svampen i några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till spenaten har krympt. Häll i grädde och tillsätt crème fraiche, soltorkade tomater och rör om. Riv skalet från citronen och tillsätt i såsen. Dela sedan citronen och pressa över önskad mängd citronsaft. Häll ur pastavattnet från den kokta pastan men spar en 1 dl av vattnet och tillsätt i såsen . Lägg pastan i pannan, smaka av med salt och peppar, strö över hackad persilja och parmesan och blanda väl.

css.php