Kyckling- och baconpaj
Tillagningstid över 60 minuter

Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten

Fyllning
2 kycklingfilé
1 pkt bacon
1 rödlök
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås
1 tsk oregano
salt
peppar
olja till stekning

Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk cayennepeppar
salt
peppar

Topping
2-3 dl valfri riven lagrad ost

Pajskalet
Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Nyp ihop smöret med fingrarna och arbeta in mjölet. Tillsätt vattnet samtidigt som du arbetar pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga pajskalet med en gaffel och ställ in den i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 200 grader.

Fyllning
Skär kyckling och bacon i bitar, dela löken och skär i skivor. Hetta upp en panna med olja. Börja med att steka kycklingen tills den nästan är helt färdig. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Lyft kycklingen ur pannan. Lägg bacon i pannan och fräs tills den fått en fin färg, lyft sedan baconen ur pannan. Fräs sedan löken utan att det tar färg i någon minut och ställ åt sidan.
Blanda crème fraiche och chilisås i en skål. Tillsätt salt och peppar. Vänd ner kyckling och bacon i crème fraiche blandningen.

Äggstanning
Knäck äggen i en bunke. Häll i mjölken och vispa ihop allt. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar.

Montering
Lägg kyckling- och baconblandningen i pajskalet och strö över rödlöken. Häll på äggstanningen och toppa med riven ost.
Ställ pajen mitt i ugnen på 200 grader och grädda pajen i ca 20-25 minuter.

css.php