Kycklinggryta med mango chutney
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

600 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1 röd peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
400 ml kokosmjölk
1-2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
salt
svartpeppar

Skär kycklingfilé i strimlor. Skär paprikorna i bitar, hacka röd peppar och vitlök i mindre bitar. Hetta upp en panna/gryta med rapsolja. Börja med att bryna kycklingfilén i omgångar, när kycklingen fått färg ställ det åt sidan.
Lägg paprika i pannan/grytan och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt sedan röd peppar och vitlök och fräs ytterligare i 1 minut. Lägg tillbaka kycklingen i pannan/grytan och häll ner kokosmjölken och tillsätt sambal oelek och mango chutney, låt grytan puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna grytan med jasminris eller nudlar.

css.php