Laxbiffar med ingefära och chili 
4 st laxbiffar
Tillagningstid ca 30 minuter

400 g färsk laxfilé
1/2 dl vispgrädde
1 tsk riven ingefära
1/2 citron
salt
peppar
1/2 kruka basilika
1 tsk chiliflakes
panko
rapsolja till stekning

Avlägsna eventuellt skinn från laxfilén. Tärna laxfilén och lägg den i en matberedare. Häll i grädde, tillsätt riven ingefära, pressa i citronsaft, salta och peppra. Mixa till en färs. Hacka basilikan och lägg den i färsen och tillsätt chiliflakes. Rör om färsen med en sked och forma till fyra biffar. Häll panko på en tallrik och panera laxbiffarna. Hetta upp en panna med rapsolja och stek biffarna ungefär 3-4 minuter per sida på medeltemperatur.

Servera laxbiffarna med ris, sweet chilisås och en fräsch coleslaw (receptet på min coleslaw kommer senare).

css.php