Laxgryta med smak av koriander
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

500 g laxfilé
150 g körsbärstomater
2,5 dl mat- eller vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1/2 msk dijonsenap
1 tsk citronpeppar
1/2 tsk chiliflakes
2 tsk torkad dill
1/2 tsk malen koriander
salt
peppar
rapsolja till stekning

Skär tomaterna i mindre bitar, hetta upp en panna med rapsolja och stek tomaterna några minuter.
Tillsätt grädde, crème fraiche, tomatpuré och dijonsenap i en gryta. Koka upp såsen och låt puttra i ca 3-5 minuter. Tillsätt citronpeppar, chiliflakes, koriander och dill, smaka av med salt och peppar. Skär laxen i bitar. Lägg laxen i såsen och låt såsen puttra tills laxen är klar.

Servera laxgrytan med t.ex. ris eller potatis och broccoli.

css.php