Lövbiffsgryta med skogens guld
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g lövbiff
1 gul lök
150 g kantareller
1 tsk timjan
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 1/2 dl grädde
salt
peppar
1 kruka hackad bladpersilja
olja eller smör till stekning

Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor. Skala och hacka löken. Skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja/smör och fräs lövbiffen i omgångar tills den börjar få färg. Ställ åt sidan. Fräs sedan lök i olja/smör utan att det tar färg tillsätt kantarellerna i pannan och fräs i några minuter. Lägg ner lövbiffen i pannan och tillsätt timjan, fond, soja, tomatpuré, crème fraiche och grädde. Rör om och låt grytan puttra på medelvärme i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja innan servering.

Servera gärna grytan med ris och saltgurka.

css.php