Mickes mammas enkla risotto
4 portioner
Tillagningstid: under 30 minuter

4 portioner ris
1 liten gul lök
1 paket bacon
400 g falukorv
1 tsk lökpulver
1 tsk chilipulver
salt
peppar
2 köttbuljongtärningar
1/2 dl ketchup
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
smör till stekning

Koka riset enligt förpackningen.
Hacka löken, skär korv och bacon i bitar.
Hetta upp en gryta med smör. Fräs lök utan att det tar färg. Lägg i bacon och sedan korven och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt lök- och chilipulver, buljongtärning, ketchup och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
Häll över vatten och grädde och låt småkoka ihop ca 5 minuter minuter.
Det ska vara ganska mycket vätska då riset suger upp en del.
Lägg i det kokta riset och rör ihop

 

css.php