Morotssoppa med curry och apelsin
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

500 g morötter
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk gul curry
2 st grönsaksbuljongtärningar
ca 7-10 dl vatten
1-2 dl mat eller vispgrädde
1,5 dl apelsinsaft (1-2 apelsiner)
salt
peppar
persilja färsk eller fryst

Skala och skiva morötterna i bitar. Hacka lök och vitlök.
Ta fram en stor kastrull och hetta upp med olivolja. Fräs morötter, lök, vitlök och curry i ca 3 minuter.
Smula ner buljongtärningarna och häll i vatten så att morötterna täcks, ca 6-7 dl. Koka soppan tills morötterna är mjuka.
Lyft kastrullen från plattan och mixa till en slät konsistens.Tillsätt mer vatten om det behövs för att få en bra konsistens.
Ställ kastrullen på plattan och häll i grädden. Pressa apelsin och häll apelsinsaften i soppan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt valfri mängd persilja.

css.php