Mysteryburger

Idag var det lördag igen och i vanlig ordning är det dags för mystery box.
Boxen jag fick av Elina var i ett lite annat utförande då det endast var färs i boxen.

Vad passar bättre på en lördag än en burgare. Jag ville dock göra någonting annat som vi inte brukar göra. Jag hittade en halv jalapeno i kylskåpet som jag tyckte skulle passa. Sen hade vi mynta över från gårdagens efterrätt så den ville jag också göra någonting av.

Jag valde som sagt en burgare med smak av jalapeno som sedan panerades i panko. Supergott!
Till burgaren valde jag att göra ugnsrostade potatisklyftor, denna gång med ånga för första gången i vår ugn. Det blev riktigt krispigt och gott.
Som dressing blev det en myntakräm.

Vill du prova mina pankopanerade jalapenoburgare eller min myntakräm tycker jag du ska klicka på dessa länkar 🙂

Mystery Box!

Det är lördag och det betyder Mystery Box!
Ikväll var det Mickes tur att ge mig en Mystery Box! Dagens innehåll i boxen var en färdig bestämd rätt som jag skulle laga. Nämligen en pad thai!
Spännande! Eftersom jag har aldrig provat att den rätten, utan jag har endast ätit det på thaiställen och i Thailand.

Innehållet i kvällens Mystery Box!

Det gick faktiskt bra att laga pad thai även fast det var första gången jag gjorde det. Hemligheten var nog att jag skar, hackade och skivade i ordning allt innan jag hettade upp pannan. Fast det gör jag nästan jämt, att jag skär upp allt innan jag börjar laga mat. Med bra förberedelse går matlagningen mycket smidigare och man slipper drabbas av stress.
Pad thai är en maträtt som jag definitivt kommer att laga igen och inte endast bara beställa det på thaiställen 😉

Receptet på min variant av pad thai hittar du genom att klicka på denna länk!

Mystery box

Igår var det dags igen för en Mystery box, denna gången var det Elinas tur att ge mig en Mystery box.
Boxen igår var en bestämd rätt, nämligen ryggbiff i pepparsås, med valfria tillbehör. Det var såsen som skulle stå i fokus denna gången.
Jag tycker att det var en rolig utmaning då den skiljer sig från de tidigare boxarna.

Jag valde att steka ryggbiffen med massa vitpeppar och timjan i pannan och ugnsrostade potatisskivor och ugnstomater. Till det vart det också en coleslaw med morot och vitkål.

Recepten hittar du här:
Coleslaw
Pepparsås

Mystery Box! 26 januari

Ikväll var det åter igen dags för Mystery Box!
Denna gång var det Mickes tur att ta fram en Mystery Box. Han hade tagit fram en vegetarisk box åt mig denna gång.

Innehållet i kvällens box!

När jag såg boxens innehåll bestämde jag mig på en gång att jag ska laga en pastarätt och varför inte göra en lasagne? Så jag lagade en lasagne med ricotta, pesto, röda linser samt paprikan. Resultatet blev mycket bra och riktigt gott!

Receptet på kvällens vegetariska lasagne hittar du genom denna länk!

Mystery box!

Idag var det dags för mystery box igen, mycket roligt.
Elina hade valt ut en mystery box med mycket bra ingredienser på temat vegetariskt. Jag fick direkt en ide om att göra något inspirerat av Indien när jag såg innehållet.

Mystery box

Jag valde att göra en indiskinspirerad paneer med chili och koriander.
Vill du ha receptet på denna middag så kan du klicka på denna länk.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Årets första Mystery Box!

Ikväll var det dags för årets första Mystery Box! Denna gång var det Mickes tur att fixa en box till mig (Elina). Jag var riktigt taggad denna gång då det var ett bra tag sedan jag fick en Mystery Box!

Innehållet i årets första Mystery Box!

Huvudråvaran i dagens box var bland annat fläskfilén och en av ostarna. Denna gång var det mycket svårt för mig att komma på vad jag ska laga. Det stod helt still i huvudet till en början. Men efter en lång betänketid kom jag på att jag kan ju inviga vår nya köttklubba som vi fick i julklapp. Så jag bestämde mig för att laga fläskfilérullader fyllda med bacon och mozzarella. Till detta gjorde jag även en currysås som rulladerna fick gotta sig inne i ugnen med. Rulladerna serverade jag sedan med klyftpotatis och en fräsch god sallad.

Receptet på mina fläskfilérullader i currysås hittar du här.

Resultatet av kvällens Mystery Box

Fredagsmysterybox.

Mysterybox

Idag var det dags igen för det alla ni har längtat efter.
Jag talar såklart om våran mysterybox!
Idag var det min (Micke) tur att laga igen, och Elina hade valt ut ingredienserna till mig.
När jag öppnade lådan så låg där som huvudråvara en hälleflundra. Utöver det fanns salladslökar, fänkål och dill.
Elina hade även köpt delikatesspotatis och västerbottensost.
Sen fanns som vanligt basråvaror i skafferi och kyl.

Idag var det riktigt svårt att komma på vad jag skulle göra då jag aldrig har lagat hälleflundra tidigare, jag vet inte ens om jag någonsin har ätit det :/
Jag fick ta lite hjälp att kolla hur länge den borde steka/koka för att få den bra.

Att göra potatismos var någonting som slog mig på en gång, men jag måste ju göra någonting mer med den.
Under matlagningens gång kom jag på att jag kan slänga i lite västerbottensost i moset. Det vart kanonbra!

För övrigt gjorde jag en vitvinssås med salladslöken och fänkålen.
Jag hade lite panik där ett tag men jag fick lite stöttning av min underbara Elina, Det löste sig och vart supergott!
Receptet på vår middag idag hittar du under denna länk.

Laxbiffar med ingefära och chili

Laxbiffar med ingefära och chili 
4 st laxbiffar
Tillagningstid ca 30 minuter

400 g färsk laxfilé
1/2 dl vispgrädde
1 tsk riven ingefära
1/2 citron
salt
peppar
1/2 kruka basilika
1 tsk chiliflakes
panko
rapsolja till stekning

Avlägsna eventuellt skinn från laxfilén. Tärna laxfilén och lägg den i en matberedare. Häll i grädde, tillsätt riven ingefära, pressa i citronsaft, salta och peppra. Mixa till en färs. Hacka basilikan och lägg den i färsen och tillsätt chiliflakes. Rör om färsen med en sked och forma till fyra biffar. Häll panko på en tallrik och panera laxbiffarna. Hetta upp en panna med rapsolja och stek biffarna ungefär 3-4 minuter per sida på medeltemperatur.

Servera laxbiffarna med ris, sweet chilisås och en fräsch coleslaw (receptet på min coleslaw kommer senare).

Mystery Box! 24 november

Ikväll var det äntligen min tur att ta i an en Mystery box utmaning som Micke tagit fram till mig (Elina). Kvällens box innehöll bland annat lax, ingefära, citron, purjolök och basilika. Idag fanns det två obligatoriska ingredienser och det var laxen och ingefäran. Resten av boxinnehållet var frivilligt samt att som vanligt gällde fri tillgång till skafferi och kyl.

När jag öppnade boxen tänkte jag nästan på en gång på att laga något Asien inspirerat. Jag tänkte först laga laxen i ugnen med ingefära och sweet chili men sedan ändrade jag mig och tänkte nej jag kör på laxbiffar istället.

Kvällens recept som jag lagade av Mystery boxen finns här 

Smördegsinbakad oxfilé med potatismos

Smördegsinbakad oxfilé med potatismos

Smördegsinbakad oxfilé med potatismos
4 portioner
tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

Inbakad oxfilé
4 bitar oxfilé, ca 2 cm tjocka
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
persilja
ädelost
4 smördegsplattor
1 ägg
12 st cocktailtomater
50 g smör till stekning

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra köttet på båda sidor. Hetta upp en panna med smör. Tillsätt 2 skalade vitlöksklyftor i pannan och lägg sedan i köttet, ös smöret över köttet vid stekningen. Stek köttet tills det fått färg på båda sidor. Lyft ur pannan och låt köttet svalna något innan det är dags att linda i smördegsplattor. Lägg ut smördegsplattor på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut ädelost samt persilja i mitten på varje platta. Lägg sedan på köttet. Avsluta med ett lager ädelost och persilja. Vik in kanterna på smördegsplattan och slå in som ett paket. Pensla sedan smördegen med ett ägg. Blanda tomaterna med salt och olivolja och placera sedan tomaterna på samma plåt. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader för medium stekgrad, det tar ca 20 minuter med varmluftsugn. Låt vila 5-10 minuter innan servering.

Potatismos
5 potatisar
50 g smör
40 g finriven parmesanost
1/2 dl Ärtskott
1 tsk lökpulver
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll ur vattnet i ett durkslag. Mosa potatisen med en stomp eller en potatispress. Lägg i smör, parmesanost och lökpulver, häll i grädden. Hacka ner ärtskotten i mindre bitar och smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med bearnaisesås och garnera med ärtskott.

css.php