Salsicciapasta med salvia

Salsicciapasta med salvia

Salsicciapasta med salvia
En riktigt god salsicciapasta med salvia och en god rostad paprika- och tomatsås.

Skriv ut

Salsicciapasta med salvia

God och smakrik salsicciapasta med salvia tillsammans med en god rostad paprika- och tomatsås.
Måltid Huvudrätt, pasta
Kök Italienskt
Keyword Korvpasta, pasta, salsicciapasta, salsicciapasta med salvia
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 4 portioner
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

Rostad paprika- och tomatsås

  • 2 st röda paprikor
  • 250 g små tomater
  • olivolja
  • torkad oregano
  • salt

Salsicciapasta 

  • 4 portioner pasta t.ex. penne
  • 4 st färska salsiccia korvar
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vatten från pastakoket
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 kruka färsk salvia
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron

Till servering

  • riven parmesan

Instruktioner

Rostad paprika- och tomatsås

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär paprika i bitar.
  • Lägg paprika och tomater i en ugnssäker form.
  • Ringla på olivolja och strö över oregano och salt.
  • Ställ i ugnen i ca 20 minuter.
  • Ta ut plåten och mixa ihop till en slät sås med en belender eller stavmixer. Ställ åt sidan.

Salsicciapasta 

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  • Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen. Skär eller mosa i mindre bitar
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Strimla salvia och ställ åt sidan.
  • Hetta upp en panna med olivolja och stek salciccia i några minuter tills den börjar få färg.
  • Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter, tills löken mjuknat.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs i 1 minut.
  • Häll ner paprika och tomatsås och tillsätt vatten från pastakoket och rör runt. Tillsätt chiliflakes och salvia, smaka av med salt och peppar.
  • Låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
  • Vänd ner den kokta pastan, pressa över citronsaft och blanda runt.
  • Servera med riven parmesan.



Mystery onsdag

Ikväll var det dags för en Mystery Box igen! Var ett tag sen sist. Den här gången var det Micke som tog fram en box. Kvällens innehåll i boxen var; kycklingfilé, färskost, tapenade, purjolök, morot och persilja.

Av detta valde jag att laga en pasta av kycklingen, färskosten, purjolöken och persiljan. På sidan av pastan använde jag tapenaden som topping på några bitar av baguette som även toppades med tomater.

Recept på Mystery Box rätten hittar du genom att klicka på denna länk!

Mystery box på grillen

Idag var det dags för mystery box igen, det var ett tag sedan nu.
Elina gav mig en mystery box som passade sig perfekt på grillen.
Huvudråvaran var en mycket fin bit lax.

Mystery Box

Utav den valde jag att göra ett paket att lägga på grillen. Jag kryddade laxen med salt, peppar och krossade fänkålsfrön. Detta med potatis och zucchini till.
Det vart riktigt underbart, prova själv!
Här är receptet.

Äntligen Mystery Box igen!

Det var ett tag sen vi körde en Mystery Box! Men nu var det återigen dags för det. Denna gång var det min (Elina) tur att laga. Micke tog fram en riktigt bra box ikväll som innehåll en skreifilé.

Av denna fina skreibit tillagade jag i ugnen och till den serverade jag en vitvinssås, räkor, rostade hasselnötter, dill och citron. Rätten går även bra att servera med kokt potatis eller en potatispuré.

Länken till receptet hittar du här.

Jag önskar er en bra lördagskväll!

Mystery Box

Igår var det lördag, och som för det mesta även mystery box dax! 🙂
Denna gång var det Elina som fick ge en box till mig, i boxen fanns pasta, champinjoner, nötinnanlår, chorizo, ruccola och tomater.
Jag blev jätteglad att det var pasta i boxen, för det var precis det jag var sugen på 🙂

Jag valde ganska fort att det skulle bli en krämig pastarätt med chorizo och champinjoner. det slog mig under tiden jag höll på att jag ville göra någonting med tomaterna också, och valde då att steka på dem lätt i pannan med lite salt och olja

Vill du också ha en krämig pasta till middag någon kväll så tycker jag att du ska prova denna.
Chorizopasta med champinjoner och stekta tomater

Gårdagens Mystery Box!

Igår kväll var det återigen dags för en Mystery Box. Den här gången var det min tur att laga en Myatery Box som Micke tagit fram.

Innehållet i boxen var: rotselleri, sötpotatis, ryggbiff och sparris.
Direkt när jag såg innehållet bestämde jag mig för att laga en plankstek. Tänkte att planksteken kommer bli visuellt snygg med orange sötpotatismos och det stämde riktigt snygg blev min plankstek. Den blev inte bara snygg utan väldigt god också.
Rekommenderar verkligen göra plankstek med sötpotatismos!

För att komma till receptet klicka på denna länk!

Kolla in färgen på sötpotatismoset!

Mysteryburger

Idag var det lördag igen och i vanlig ordning är det dags för mystery box.
Boxen jag fick av Elina var i ett lite annat utförande då det endast var färs i boxen.

Vad passar bättre på en lördag än en burgare. Jag ville dock göra någonting annat som vi inte brukar göra. Jag hittade en halv jalapeno i kylskåpet som jag tyckte skulle passa. Sen hade vi mynta över från gårdagens efterrätt så den ville jag också göra någonting av.

Jag valde som sagt en burgare med smak av jalapeno som sedan panerades i panko. Supergott!
Till burgaren valde jag att göra ugnsrostade potatisklyftor, denna gång med ånga för första gången i vår ugn. Det blev riktigt krispigt och gott.
Som dressing blev det en myntakräm.

Vill du prova mina pankopanerade jalapenoburgare eller min myntakräm tycker jag du ska klicka på dessa länkar 🙂

Mystery Box!

Det är lördag och det betyder Mystery Box!
Ikväll var det Mickes tur att ge mig en Mystery Box! Dagens innehåll i boxen var en färdig bestämd rätt som jag skulle laga. Nämligen en pad thai!
Spännande! Eftersom jag har aldrig provat att den rätten, utan jag har endast ätit det på thaiställen och i Thailand.

Innehållet i kvällens Mystery Box!

Det gick faktiskt bra att laga pad thai även fast det var första gången jag gjorde det. Hemligheten var nog att jag skar, hackade och skivade i ordning allt innan jag hettade upp pannan. Fast det gör jag nästan jämt, att jag skär upp allt innan jag börjar laga mat. Med bra förberedelse går matlagningen mycket smidigare och man slipper drabbas av stress.
Pad thai är en maträtt som jag definitivt kommer att laga igen och inte endast bara beställa det på thaiställen 😉

Receptet på min variant av pad thai hittar du genom att klicka på denna länk!

Mystery box

Igår var det dags igen för en Mystery box, denna gången var det Elinas tur att ge mig en Mystery box.
Boxen igår var en bestämd rätt, nämligen ryggbiff i pepparsås, med valfria tillbehör. Det var såsen som skulle stå i fokus denna gången.
Jag tycker att det var en rolig utmaning då den skiljer sig från de tidigare boxarna.

Jag valde att steka ryggbiffen med massa vitpeppar och timjan i pannan och ugnsrostade potatisskivor och ugnstomater. Till det vart det också en coleslaw med morot och vitkål.

Recepten hittar du här:
Coleslaw
Pepparsås

Mystery Box! 26 januari

Ikväll var det åter igen dags för Mystery Box!
Denna gång var det Mickes tur att ta fram en Mystery Box. Han hade tagit fram en vegetarisk box åt mig denna gång.

Innehållet i kvällens box!

När jag såg boxens innehåll bestämde jag mig på en gång att jag ska laga en pastarätt och varför inte göra en lasagne? Så jag lagade en lasagne med ricotta, pesto, röda linser samt paprikan. Resultatet blev mycket bra och riktigt gott!

Receptet på kvällens vegetariska lasagne hittar du genom denna länk!

css.php