Mysterytajm!

Idag var det dags för mystery box igen. denna gång var det jag (Micke) som skulle laga någonting av det som Elina hade hittat på affären.
När jag lyfte på lådan så fick jag en idé direkt att göra en smördegsbakad oxfilé och till det passar potatismos ganska bra.
Resultatet blev ofattbart gott.

Vill du veta hur jag gjorde så kan du kika in receptet här.

Mystery box – lövbiffspasta

Igår lördag 2/11 var det dags för Mystery box igen. Den här gånger var det Mickes tur att ta fram en Mystery box till mig. Innehållet i boxen den här gången var: lövbiff, fetaost, fettuccine, potatis, vitlök, sockerärtor och kalamata oliver. De obligatoriska ingredienserna som skulle ingå i rätten var lövbiff och sockerärtorna. Övriga ingredienser i boxen var valfritt att ta med samt det som fanns i vårt skafferi och kylskåp var fritt fram att använda. Den maximala tillagningstiden denna gången var max en timme.

När jag lyfte på lådan och såg innehållet tänkte jag direkt på att laga en lövbiffspasta.

Lövbiffspasta 4 port
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g färsk pasta gärna fettuccine
500 g lövbiff
1 paket (150 g) sockerärtor
1 st vitlöksklyfta
1 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
2,5 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
salt och peppar
3/4  kruka persilja
1/2  citron
rapsolja till stekning
riven parmesanost

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor och sockerärtorna i mindre bitar. Hetta upp en panna med rapsolja. Stek lövbiff tills den börjar ta färg och tillsätt sedan sockerärtorna. Tillsätt fond, soja, tomatpuré, créme fraiche och vispgrädde. Rör ihop allt, smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra på medelvärme i några minuter. Pressa över saft från citron. Hacka persilja och strö över. Servera grytan med pasta och toppa med riven parmesanost.

css.php