Årets första Mystery Box!

Ikväll var det dags för årets första Mystery Box! Denna gång var det Mickes tur att fixa en box till mig (Elina). Jag var riktigt taggad denna gång då det var ett bra tag sedan jag fick en Mystery Box!

Innehållet i årets första Mystery Box!

Huvudråvaran i dagens box var bland annat fläskfilén och en av ostarna. Denna gång var det mycket svårt för mig att komma på vad jag ska laga. Det stod helt still i huvudet till en början. Men efter en lång betänketid kom jag på att jag kan ju inviga vår nya köttklubba som vi fick i julklapp. Så jag bestämde mig för att laga fläskfilérullader fyllda med bacon och mozzarella. Till detta gjorde jag även en currysås som rulladerna fick gotta sig inne i ugnen med. Rulladerna serverade jag sedan med klyftpotatis och en fräsch god sallad.

Receptet på mina fläskfilérullader i currysås hittar du här.

Resultatet av kvällens Mystery Box

Fredagsmysterybox.

Mysterybox

Idag var det dags igen för det alla ni har längtat efter.
Jag talar såklart om våran mysterybox!
Idag var det min (Micke) tur att laga igen, och Elina hade valt ut ingredienserna till mig.
När jag öppnade lådan så låg där som huvudråvara en hälleflundra. Utöver det fanns salladslökar, fänkål och dill.
Elina hade även köpt delikatesspotatis och västerbottensost.
Sen fanns som vanligt basråvaror i skafferi och kyl.

Idag var det riktigt svårt att komma på vad jag skulle göra då jag aldrig har lagat hälleflundra tidigare, jag vet inte ens om jag någonsin har ätit det :/
Jag fick ta lite hjälp att kolla hur länge den borde steka/koka för att få den bra.

Att göra potatismos var någonting som slog mig på en gång, men jag måste ju göra någonting mer med den.
Under matlagningens gång kom jag på att jag kan slänga i lite västerbottensost i moset. Det vart kanonbra!

För övrigt gjorde jag en vitvinssås med salladslöken och fänkålen.
Jag hade lite panik där ett tag men jag fick lite stöttning av min underbara Elina, Det löste sig och vart supergott!
Receptet på vår middag idag hittar du under denna länk.

Mystery Box! 24 november

Ikväll var det äntligen min tur att ta i an en Mystery box utmaning som Micke tagit fram till mig (Elina). Kvällens box innehöll bland annat lax, ingefära, citron, purjolök och basilika. Idag fanns det två obligatoriska ingredienser och det var laxen och ingefäran. Resten av boxinnehållet var frivilligt samt att som vanligt gällde fri tillgång till skafferi och kyl.

När jag öppnade boxen tänkte jag nästan på en gång på att laga något Asien inspirerat. Jag tänkte först laga laxen i ugnen med ingefära och sweet chili men sedan ändrade jag mig och tänkte nej jag kör på laxbiffar istället.

Kvällens recept som jag lagade av Mystery boxen finns här 

Smördegsinbakad oxfilé med potatismos

Smördegsinbakad oxfilé med potatismos

Smördegsinbakad oxfilé med potatismos
4 portioner
tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

Inbakad oxfilé
4 bitar oxfilé, ca 2 cm tjocka
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
persilja
ädelost
4 smördegsplattor
1 ägg
12 st cocktailtomater
50 g smör till stekning

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra köttet på båda sidor. Hetta upp en panna med smör. Tillsätt 2 skalade vitlöksklyftor i pannan och lägg sedan i köttet, ös smöret över köttet vid stekningen. Stek köttet tills det fått färg på båda sidor. Lyft ur pannan och låt köttet svalna något innan det är dags att linda i smördegsplattor. Lägg ut smördegsplattor på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut ädelost samt persilja i mitten på varje platta. Lägg sedan på köttet. Avsluta med ett lager ädelost och persilja. Vik in kanterna på smördegsplattan och slå in som ett paket. Pensla sedan smördegen med ett ägg. Blanda tomaterna med salt och olivolja och placera sedan tomaterna på samma plåt. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader för medium stekgrad, det tar ca 20 minuter med varmluftsugn. Låt vila 5-10 minuter innan servering.

Potatismos
5 potatisar
50 g smör
40 g finriven parmesanost
1/2 dl Ärtskott
1 tsk lökpulver
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll ur vattnet i ett durkslag. Mosa potatisen med en stomp eller en potatispress. Lägg i smör, parmesanost och lökpulver, häll i grädden. Hacka ner ärtskotten i mindre bitar och smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med bearnaisesås och garnera med ärtskott.

Mysterytajm!

Idag var det dags för mystery box igen. denna gång var det jag (Micke) som skulle laga någonting av det som Elina hade hittat på affären.
När jag lyfte på lådan så fick jag en idé direkt att göra en smördegsbakad oxfilé och till det passar potatismos ganska bra.
Resultatet blev ofattbart gott.

Vill du veta hur jag gjorde så kan du kika in receptet här.

Mystery box – lövbiffspasta

Igår lördag 2/11 var det dags för Mystery box igen. Den här gånger var det Mickes tur att ta fram en Mystery box till mig. Innehållet i boxen den här gången var: lövbiff, fetaost, fettuccine, potatis, vitlök, sockerärtor och kalamata oliver. De obligatoriska ingredienserna som skulle ingå i rätten var lövbiff och sockerärtorna. Övriga ingredienser i boxen var valfritt att ta med samt det som fanns i vårt skafferi och kylskåp var fritt fram att använda. Den maximala tillagningstiden denna gången var max en timme.

När jag lyfte på lådan och såg innehållet tänkte jag direkt på att laga en lövbiffspasta.

Lövbiffspasta 4 port
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g färsk pasta gärna fettuccine
500 g lövbiff
1 paket (150 g) sockerärtor
1 st vitlöksklyfta
1 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
2,5 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
salt och peppar
3/4  kruka persilja
1/2  citron
rapsolja till stekning
riven parmesanost

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor och sockerärtorna i mindre bitar. Hetta upp en panna med rapsolja. Stek lövbiff tills den börjar ta färg och tillsätt sedan sockerärtorna. Tillsätt fond, soja, tomatpuré, créme fraiche och vispgrädde. Rör ihop allt, smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra på medelvärme i några minuter. Pressa över saft från citron. Hacka persilja och strö över. Servera grytan med pasta och toppa med riven parmesanost.

css.php