Pasta med Kavli skinkost
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 portioner valfri pasta, gärna spaghetti
1 gul lök
360 g strimlad rökt skinka
330 g Kavli skinkost
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1-2 dl pastavatten
salt
peppar
3 msk hackad persilja, fryst
2 dl riven parmesan
smör till stekning

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Hacka löken. Hetta upp en panna med smör och fräs lök utan att det tar färg. Lägg i skinkan och fräs ca 3-4 minuter. Tillsätt skinkosten och rör runt och häll i grädden och låt puttra tills pastan kokat klart. Spar 2 dl pastavatten och häll ur resten. Börja med att hälla i 1 dl av pastavattnet i såsen, smaka av med salt och peppar. Lägg pastan i såsen och rör runt. Om det behövs tillsätt resten av pastavattnet. Strö över hackad persilja och riven parmesan.

Smaklig måltid!

css.php