Pasta med morots- och linssås
4-5 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner pasta
300 g morötter
2 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
ca 5-7 dl vatten
2 dl grädde
örtsalt
salt
peppar
valfri mängd persilja
olja till stekning

Till servering
fetaost

Koka upp pastavattnet.
Skölj linserna. Skala morötter, lök och vitlök. Riv morötter grovt och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olja. Fräs lök- och vitlök utan att det tar färg. Lägg i morötterna och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt linserna, tomatpurén och smula över buljongtärningen och fräs ytterligare 2 minuter. Häll sedan ner krossade tomater och 5 dl vatten. Koka upp och låt grytan sjuda under lock.

Lägg ner pastan i pastavattnet.
När linserna mjuknat något tillsätt grädde och smaka av med örtsalt, salt, peppar och persilja. Låt grytan sjuda under lock tills linserna har mjuknat, tillsätt mer vatten om det behövs.

Servera grytan med den kokta pastan och toppa gärna med fetaost.

css.php