Pastagratäng med kyckling och ägg
4-6 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 225 grader

4 portioner pasta t.ex. penne eller fussili
600 g kycklingfilé
1 rödlök
1 röd paprika
2 1/2 dl matlagnings- eller vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 dl chilisås
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk oregano
salt
peppar
2 dl riven parmesan
5 ägg
olja till stekning

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär kyckling, lök och paprika i bitar. Mät upp grädde, crème fraiche, mjölk och chilisås i en kastrull. Tillsätt paprika-, lök-, och vitlökspulver samt oregano i kastrullen. Koka upp såsen och låt sjuda, smaka av med salt och peppar. Bryn kycklingfilén i olja i omgångar och ställ åt sidan. Fräs lök och paprika i samma panna i ca 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt sal och peppar. Häll över såsen på kycklingen och blanda ihop allt.

Lägg kokta pastan i en ugnssäker form och blanda ner kycklingen med pastan. Strö över parmesanen. Gröp 5 st små hål i gratängen och knäck ner äggen. Ställ formen i ugnen i ca 35 minuter.

Servera gratängen med en god sallad.

css.php