Pizza
4 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

50 g färsk jäst
1 tsk flingsalt
2 tsk strösocker
1/2 dl olivolja
3 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke, lägg i socker, salt och olja. häll sedan på vattnet och rör runt tills jästen har lösts upp.
Rör ner mjölet lite i taget tills degen har blivit fast och elastisk, använd gärna en elvisp med degkrokar eller bakmaskin för bästa resultat.
låt degen ligga kvar i bunken och strö över lite mjöl. låt sedan jäsa i bunken i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela sedan degen i 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord och lägg över på en ugnsplåt. Vik in kanterna. Förgrädda gärna degen i ca 3 minuter innan fyllningen läggs på för att få extra krispighet i pizzabotten.

Fyll med valfri fyllning och grädda sedan i ugnen på varmluft tills pizzan har fått en fin färg.

Använd gärna ett bra mjöl av god kvalitet för bättre resultat.
förgräddad pizzabotten
Salamipizza: tomatsås, mozzarella, salami milano, och oliver(efter gräddning)
Hawaii: tomatsås, mozzarella ananas och serranoskinka(efter gräddning)
Salamipizza: tomatsås, mozzarella, salami milano, och oliver(efter gräddning)
css.php