Potatis- och löksoppa med grönkål
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

2 medelstora potatisar
1/2 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g grönkål
12 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl grädde
salt
peppar
olivolja

Till servering
ägghalvor
bröd

Skala potatis, lök och vitlök. Ansa och skölj purjolöken. Skär potatis i mindre bitar och skiva purjolök och lök. Hacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs purjolök, lök, vitlök och potatis tills löken mjuknat. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen krympt. Häll på buljongen och koka sakta i ca 10-15 minuter tills potatisen mjuknat. Sila av men spar buljongen. Mixa till en slät puré. Häll i grädde och tillsätt buljong tills soppan uppnår önskad konsistens och mixa ihop.

Servera soppan med att ringa över några droppar olivolja och bröd till.

css.php