Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör
Tid över 60 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

500 g rabarber
75 g vit choklad (kan uteslutas)
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g smör
1/2 dl sirap
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala eventuellt rabarberna och skär i bitar. Lägg rabarberna i en pajform. Hacka chokladen och strö över rabarberna. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret efter att det smält under vispning tills smöret fått gyllenbrun färg och doftar nötigt. Smöret är perfekt brynt vid en temperatur på 125 grader. Rör ner de torra ingredienserna, sirap och mjölk i smöret. Klicka ut smeten över rabarberna. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljvisp.

css.php