Skagenröra
4 portioner
Tillagningstid över 30 minuter

1 kg räkor med skal
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
3 dl rapsolja
2 tsk vatten (kan uteslutas)
1 kruka dill
1 msk citronsaft

Skala räkorna. Lägg räkorna i en bunke och ställ åt sidan.
Blanda samman äggula, vinäger, senap och salt i en skål. Börja med att tillsätta oljan droppvis och sedan i en jämn och fin stråle under kraftig vispning, använd gärna en elvisps. Vispa tills majonnäsen uppnår en tjock konsistens. Späd gärna majonnäsen med vatten för en mer fluffigare konsistens.
Hacka dillen och vänd ner dillen i majonnäsen, tillsätt citronsaft och smaka av med eventuellt salt. Vänd ner majonnäsen i räkbunken.
Ställ skagenröran kallt innan servering.

css.php