Tandoorigryta av nöt
4 portioner
Tillagningstid över 2 h

600 g grytbitar av nöt
1 1/2 dl turkisk yoghurt 10%
1/2 burk tandoori curry paste (se bild nedan)
1 röd peppar
1 stor vitlöksklyfta
2 gula lökar
2 msk olja
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vatten
salt

Till servering
basmatiris
rostad lök
hackad koriander
naanbröd (klicka här för recept)

Blanda yoghurt och tandoori paste. Hacka röd peppar, vitlök och gul lök i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i olja, ställ sedan åt sidan. Hetta upp en gryta med 2 msk olja och fräs röd peppar, vitkök och gul lök utan att det tar färg. Lägg i köttet och häll i tandooriblandningen, tomatpuré, krossade tomater och 1 dl vatten. Rör om, tillsätt salt och lägg på ett lock och låt grytan puttra i ca 2-3 h på medelvärme.

Servera grytan med ris som toppas med rostad lök, hackad koriander och naanbröd till.

Vi köpte denna på Ica Maxi
css.php