Filodegspiroger med skinka

Filodegspiroger med skinka ca 8 piroger Tillagningstid ca 30 minuter Ugnstemperatur 175 grader 200 g strimlad skinka 6-9 ark filodeg 5 cm purjolök ca 100 g cocktailtomater0,5 dl valnötter1,5 dl riven ost (gärna smakrik) zest från 1/2 citron3 msk crème fraiche 3 msk...

Pumpa- och spetskålsplåt

Pumpa- och spetskålsplåt4 portioner Tid ca 40 minuter Ugnstemperatur 200 grader 1 delica pumpa 1 röd spetskål 2 gula lökar olivolja saltpeppartorkad timjan Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skala och kärna ur pumpan och skär i mindre bitar....

Coleslaw med fänkål

Coleslaw med fänkålTillagningstid ca 10 minuter 1 morot1 fänkål1 dl majonnäs1 dl crème fraiche1 tsk dijonsenapsaltpeppar Skala och riv moroten grovt. Tvätta fänkålen och skär den sedan i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda ihop majonnäs, crème fraiche och...

Äppel- och löksill

Äppel- och löksillTillagningstid 15 minuter + ett dygn i kylen 1 pkt inläggningssill1/2 äpple, Granny Smith1/2 rödlök4 salladslökar1 dl crème fraiche1 dl majonnäs Häll av spadet på sillen. Blanda samman majonnäs och crème fraiche i en skål, smaka av med salt och...

Linssallad

Linssallad4 portioner Tid ca 60 minuter 3 1/2 dl gröna linser 3 msk olivolja3 msk rödvinsvinäger 1 näve hackad persilja2 morötter 1/2 gurka 150 g fetaost1 ask tomater saltpeppar Skölj linserna och lägg över i en kastrull. Koka upp och låt linserna sjuda på medelvärme...

Potatissallad med spenatpesto

Potatissallad med spenatpestoca 4 portionerTillagningstid under 60 minuter 600 g färsk- eller fast potatis 50 g färsk spenat 2 vitlöksklyftor1 dl olivolja 1 dl hackade pinjenötter 2 dl finriven parmesanost saltpeppar Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk....

Coleslaw med mynta

Coleslaw med myntaTid, ca 15 minuter 3 dl riven spetskål3 dl riven morot1 rejäl näve mynta1 dl crème fraiche 1 dl majonnäs1/2 citron, saften 1 tsk strösocker saltpeppar Blanda samman crème fraiche, majonnäs, citronsaft och socker. Smaka av med salt och peppar. Hacka...

Vattenmelonsallad med ruccola och fetaost

Vattenmelonsallad med ruccola och fetaost4 portionerTid under 30 minuter 1 kg vattenmelon1 rödlök 1 påse (65 g) ruccola150 g fetaostsaltpeppar2 msk olivolja2 msk balsamvinäger Skär vattenmelonen i tärningar. Skiva rödlöken. Lägg vattenmelon, rödlök och ruccola i en...

Senapssill

SenapssillTillagningstid 15 minuter + ett dygn i kylen 420 g inläggningssill3 msk grovkornig skånsk senap1 msk dijonsenap1 msk strösocker1 dl rapsolja1 dl crème fraiche2 msk vatten1/3 kruka färsk dillsaltsvartpeppar Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av....

Potatissallad med rädisor och äpple

Potatissallad med äpple och rädisor4 portionerca 20 min (förutsatt att man har färdigkokt och kall potatis) 800 g kall kokt potatis1 knippe rädisor1 knippe färsk gul lök1 äpple (gärna granny smith)2 dl crème fraiche1 msk dijonsenapsaltpeppar1 kruka bladpersilja Skala...

Naanbröd

Naanbröd4 portionerTillagningstid ca 60 minuter 2 tsk torrjäst 2 msk strösocker1 1/2 dl ljummet vatten1/2 dl yoghurt med 10% fetthalt1/2 tsk salt2 msk smält smörca 4 dl vetemjöl Pensling och eventuell toppingsmält smör eller smält vitlökssmörhackad koriander hackad...

css.php