Toast Skagen
4 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter

1 kg räkor med skal
4 skivor bröd gärna formfranska
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
3 dl rapsolja
2 tsk vatten (kan uteslutas)
1 kruka dill
1 msk citronsaft
smör till stekning

Garnering
100 g kaviar, löjrom
dillkvistar
citronklyftor

Skala räkorna. Lägg räkorna i en bunke och ställ åt sidan.
Blanda samman äggula, vinäger, senap och salt i en skål. Börja med att tillsätta oljan droppvis och sedan i en jämn och fin stråle under kraftig vispning, använd gärna en elvisps. Vispa tills majonnäsen uppnår en tjock konsistens. Späd gärna majonnäsen med vatten för en mer fluffigare konsistens.
Hacka dillen och vänd ner dillen i majonnäsen, tillsätt citronsaft och smaka av med eventuellt salt. Vänd ner majonnäsen i räkbunken.

Stek brödskivorna i smör på båda sidorna tills de är gyllenbruna.
Lägg sedan brödet på tallrikar och fördela skagenröra. Garnera toasten med kaviar/löjrom, dill och citronklyftor.

css.php