Västerbottenpaj med grönsaker
Tillagningstid över 60 minuter
Ugnstemperatur 225/200 grader

Pajskal
125 g smör 
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
1 nypa salt

Fyllning
150 g broccoli
7-8 st sparrisar
60 g soltorkade tomater
8-10 små tomater, typ romantica
150 g riven västerbottenost
olivolja till stekning

Äggstanning 
4 ägg
4 dl mjölk
salt 
peppar

Pajskalet
Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Nyp ihop smöret med fingrarna och arbeta in mjölet tillsammans med en nypa salt. Tillsätt vattnet samtidigt som du arbetar pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga pajskalet med en gaffel och ställ in den i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 200 grader.

Fyllning
Dela broccolin i mindre bitar och koka under lock i ca 2 minuter tills de blivit mjuka. Skala bort det yttersta på sparrisens stam. Hetta upp en panna med olivolja och stek sparrisen runtom tills de fått en fin färg. Skär soltorkade tomater i mindre strimlor. Dela romantica-tomaterna i halvor.

Äggstanning
Knäck äggen i en bunke. Häll i mjölken och vispa ihop allt. Krydda med salt och peppar.

Montering
Häll i hälften av västerbottenosten i det förgräddade pajskalet. lägg på sparrisen och fördela sedan ut broccolin, soltorkade tomater och tomathalvorna i pajformen. Toppa med resterande västerbottenost.
Ställ pajen mitt i ugnen på 200 grader och grädda pajen i ca 30 minuter.

css.php