Baconlindad torskrygg med färskpotatis, stekt sparris och romsås
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter
Ugnstemperatur 125 grader

4 bitar torskrygg
8 baconskivor
1 kg färskpotatis
1 knippe sparris
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 burk stenbitsrom
1 knippe hackad dill
1 knippe hackad gräslök
salt
peppar
smör till stekning

Sätt ugnen på 125 grader.
Koka potatisen mjuk. Linda två baconskivor runt varje torskbit. Hetta upp en panna med smör och stek torsken på varje sida på hög värme tills baconen fått fin färg. Peppra torsken och tillaga färdigt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på ca 52 grader. Stek sparrisen i smör och smaka av med salt.

Blanda samman crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, stenbitsrom, dill och gräslök. Smaka av såsen med salt och peppar.

Servera torsken med färskpotatis, sparris och sås.

css.php