Kycklingpasta med spenat

Kycklingpasta med spenat

Kycklingpasta med spenat
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 port pasta, gärna tagliatelle
500 g kycklingbröstfilé eller kycklinglår
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
130 g färsk babyspenat
1-2 msk kycklingfond
3 dl grädde
2 dl pastavatten
salt
peppar
smör till stekning
riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör. Bryn kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och fräs någon minut. Lägg i spenaten och när spenaten “krympt” tillsätt kycklingfond, grädde och pastavatten. Smaka av med salt och peppar. Häll ur pastavattnet, tillsätt den kokta pastan i såsen och rör runt. Servera pastan med riven parmesan.

Kall sås med bostongurka och kapris

Kall sås med bostongurka och kapris

Kall sås med bostongurka och kapris
4 portioner
Tid: under 10 minuter

2 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
salt
peppar
valfri mängd bostongurka
valfri mängd kapris
1 knippe hackad gräslök

Blanda samman majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bostongurka, kapris och gräslök. Servera såsen väl kyld. Såsen passar bra till fiskrätter.

Fantastisk helg!

Vi har faktiskt haft en helt underbar helg! Finns ingenting att klaga på. Fredagen började bra med en tripp till Åsby Kött och Vilt efter jobbet. Det inhandlades kotletter, karré, korv, köttfärs och ost. Väl hemma så grillade vi på en laxsida med skinn som sedan lades i tacobröd med massa goda tillbehör! Massor av chill blev det på trädgården också.

Lördagen bestod av en golfrunda på förmiddagen i den outhärdliga hettan. Vi klarade oss runt och belönade oss med en glass 🙂 När vi kom hem så lade vi oss på en filt i trädgården i skuggan och tog en powernap båda två! fantastiskt skönt. Sen grillades det kotletter med potatissallad till.

Idag söndag så handlade vi inför veckan och åkte sedan ut till golfbanan (igen) för att gå en 9-hålsrunda, det blev tyvärr ingen eftersom det började regna innan vi skulle gå ur och vi valde att försöka igen imorgon istället. Vi åkte istället hem och drack eftermiddagskaffe och sen blev det wok på grillen.

Följ hela helgen i bildspelet nedan! 🙂
Hoppas alla får en bra vecka nästa vecka!

Här är helgens recept:
Grillade rödmarinerade fläskkotletter
Potatissallad med solrosskott och gröna ärtor
Kycklingwok med pak choi

Potatissallad med solrosskott och gröna ärtor

Potatissallad med solrosskott och gröna ärtor

Potatissallad med solrosskott och gröna ärtor
4 portioner
Tid: under 60 minuter

1 kg potatis, gärna färskpotatis
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
salt
peppar
1/2 röd lök
1 dl gröna ärtor
ca 2-3 nävar solrosskott

Skrubba potatisen. Koka potatisen. Låt potatisen svalna. Skär potatisen i mindre bitar.
Blanda samman crème fraiche och majonnäs i en rymlig skål. Smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda ner rödlöken och vänd sedan ner potatisen, ärtorna och solrosskotten.

Grillade rödmarinerade fläskkotletter

Grillade rödmarinerade fläskkotletter

Grillade rödmarinerade fläskkotletter
4-5 portioner
Tillagningstid: under 10 minuter + tid för marinering

4-5 fläskkotletter, gärna med ben
1/2 dl olivolja
1-2 msk sambal oelek
2 msk flytande honung
1 msk japans soja
2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
salt
peppar

Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg i fläskkotletterna och blanda runt. Täck över och ställ i kylen i minst 3-4 timmar, gärna över natten. Grilla kotletterna i några minuter 3-5 minuter per sida, beroende på tjocklek, tills köttet är genomstekt.

Kycklingwok med pak choi

Kycklingwok med pak choi

Kycklingwok med pak choi
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner äggnudlar
3 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 röd spetspaprika
1 zucchini
2 pak choi
1 kruka thaibasilika
2 dl ostronsås
olja till stekning

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Strimla kycklingen. Skala vitlök och lök. Hacka vitlöken och skiva löken.
Skär paprikan och zucchini i bitar. Strimla pak choi. Hetta upp en panna/wokpanna med olja.
Bryn kycklingen. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i en minut. Lägg i lök, paprika och zucchini och fräs i några minuter. Tillsätt sedan pak choi och thaibasilika och fräs i ca 2 minuter. Häll ner ostronsåsen och blanda väl. Lägg i de kokta nudlarna, blanda och låt fräsa i någon minut. Servera.

Golf idag igen!

Det har blivit mycket golf nu 😊 Vi sitter i skrivande stund i bilen påväg till banan, vi har precis hunnit äta lite grillspett på pitabröd. Så underbart det smakade!

För att komma till receptet på marinaden så går du in på våra recept 😊

Kycklingspett med oregano, vitlök och citron

Kycklingspett med oregano, vitlök och citron

Kycklingspett med oregano, vitlök och citron
4 spett
Tillagningstid ca 15 minuter + tid för marinering

4 kycklingfiléer
1/2 dl rapsolja
2 msk torkad oregano
3 pressade vitlöksklyftor
saft från 1 citron
salt
peppar
ev. chiliflakes

Blanda samman olja, oregano, vitlök, saft från citron, salt, peppar och eventuellt chiliflakes. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i marinaden. Låt kycklingen marineras gärna över natten eller minst 3-4 timmar i kylen.

Trä kycklingen på spett och grilla spetten över direkt värme tills de är helt genomstekta.
Servera gärna kycklingspetten med pitabröd, tzatziki, oliver, fetaost och grönsaker.

Örtslungad färskpotatis

Örtslungad färskpotatis

Örtslungad färskpotatis
Antalet portioner går att variera
Tillagningstid: under 30 minuter

Valfri mängd av:
färskpotatis
färsk dill
olivolja
hackad färsk basilika
hackad färsk gräslök
hackad färsk persilja
flingsalt
svartpeppar

Skrubba färskpotatisen.
Koka färskpotatisen tillsammans med dillen.
När färskpotatisen kokat klart plocka bort dillen. Blanda kokt färskpotatis med olivolja, basilika, gräslök, persilja, flingsalt och svartpeppar.

css.php