Blomkåls- och broccoligratäng med kassler
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
250 g blomkål
250 g broccoli
500 g kassler
1 gul lök
3 dl syrad grädde
3 dl mjölk
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl riven parmesan
salt
peppar
örtsalt
2 dl riven ost
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka blomkål och broccoli i ca 5 minuter. Häll bort allt vatten och lägg blomkål och broccoli i en ugnssäker from.
Dela och skiva löken. Skär kassler i bitar. Lägg lök och kassler i formen, krydda med örtsalt, salt och peppar. Blanda allting.
Finriv parmesan och ställ det åt sidan. Smält smöret i en kastrull, lägg i mjöl, häll i syrad grädde och mjölk. Rör om såsen hela tiden så det inte bränner fast i botten. När såsen börjar tjockna och får en lagom tjock konsistens tillsätt då parmesan och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över gratängen.
Toppa med riven ost och ställ sedan gratängen i ugnen i ca 20-25 minuter.
Senaste kommentarer