Boston falukorv
Det här är en av de mest besökta recepten på hemsidan och en riktigt vardagsklassiker hemmas hos oss. Den här är riktigt god speciellt om man uppskattar kombinationen falukorv och bostongurka. Därav namnet boston falukorv.
Jag (Elina) minns denna typ av rätt från min skolgång speciellt när jag gick låg-, mellan- och högstadiet. Det var gratinerad falukorv med lök och en röd/orange sås med bostongurka. Jag minns att jag älskade denna rätt. VI var några som älskade denna och sen fanns det de som rynkade på näsan. Men det är förståligt för denna typ av rätt känns som en vattendelare. Antingen så gillar man den eller så gör man inte det. Men tycker du om bostongurka så är den absoult värd att testa.
Receptet är nu även uppdaterat från när jag spelade in en Yotubevideo för receptet under oktober 2024.
Annons:
Boston falukorv
Ingredienser
- 600 g falukorv
- 1-2 tsk dijonsenap
- 1 st gul lök
- 2 dl creme fraiche
- 1 ½ dl grädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl bostongurka
- salt
- svartpeppar
- persilja, färsk eller fryst
- ca 2 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär falukorven i skivor. Bred sedan varje falukorvsskiva med lite dijonsenap efter smak. Vill du inte bre korvbitarna med senap kan du ha senapen direkt i såsen.
- Dela löken på hälften och skär i skivor. Varva falukorv och lök i en ugnssäker form.
- Mät upp crème fraiche, grädde och chilisås i en kastrull. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt bostongurka, persilja och rör ihop.
- Häll såsen över falukorven och toppa med riven ost. Gratinera falukorven i ugnen i ca 20-25 minuter. Jag tillagar i varmluftsugn på 200 grader i ca 20-25 minuter. Osten ska vara gratinerad och korven ska vara varm. Men använder man över och undervärme så förläng tiden med ca 10 minuter eller anpassa efter din ugn.
- Servera gärna med potatismos och sallad.
Det här var mycket gott.
Gav falukorv en ny dimension för oss.
Jättegott
Kan man ersätta Bostongurka med något?
Den är svår att ersättas. Enklas är att hoppa över det.
Personligen skulle jag ersätta med hackad smörgåsgurka om jag inte hade bostongurka hemma.
Jodå, ersätt med smörgåsgurka i skivor. Så tar såsen smak, men kan pillas bort för den som inte vill äta gurkan
Väldigt god
Supergod variation på våra vanliga falukorvsrätter. Uppskattades av både vuxna och barn 😍👌🏼
Det godaste vi ätit på länge!
Snabbt, lätt & gott. Alla barn åt med god aptit. Till och med den kräsne 8åringen
Tack för ett mycket gott/snabbt recept ????
Riktigt gott provadet det förra veckan. Kommer helt klart att göra om igen.
Rätt trött rätt tyvärr, ingen i familjen förutom jag åt av maten.
Så kan det bli. Alla kan inte gilla ett recept det är vi medvetna om.
Tråkig kommentar.
Wow vad ???? kommer att göra denna fler gånger. Enkelt att göra.
Varför måste man värma ingredienserna till såsen är det inte enklast att bara röra ihop allt?
Det är inget måste att värma såsen. Men gör man det kommer gratineringen starta fortare och minskar tiden i ugnen. Samt att det är enklare att hälla en tunnare sås över korven än en tjockare smet som behöver bres på istället. Sist men inte minst är det enklare att korrigera smaksättningen i såsen när den är varm än kall för smakerna blommar ut mer när det är varmt jämfört med kallt 🙂
Ok ja det var nog bra att värma såsen innan men tyvärr var löken rå och korven typ bara varm så fick köra den säkert minst dubbla tiden men smaken var god. Nästa gång får man nog försteka löken lite och ev korven också ????
Okej, Det var synd. Kan vara ugnen för alla ugnar är ju olika. Vi har gjort detta recept många gånger då vi publicerade detta för första gången 2018 och 20 minuter räcker i vår ugn då blir allt varmt och tillagat. Löken ska vara lite tuggmotstånd i för det är det vi gillar. Men vi kör med varmluft. Generellt kör vi varmluft för matlagning och över och under värme för bakning.
Återkommande rätt hemma hos oss! Vår selektivt ätande dotter älskar den! Och vi med.
Vad roligt att höra! 😀