Boston falukorv
Det här är en av de mest besökta recepten på hemsidan och en riktigt vardagsklassiker hemmas hos oss. Den här är riktigt god speciellt om man uppskattar kombinationen falukorv och bostongurka.
Annons:



Boston falukorv
En riktigt god falukorvsrätt som passar perfekt till vardags.
Ingredienser
- 600 g falukorv
- dijonsenap
- 1 st gul lök
- 2 dl creme fraiche
- 1 ½ dl grädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl bostongurka
- salt
- svartpeppar
- persilja, färsk eller fryst
- ca 2 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär falukorven i skivor. Bred sedan varje falukorvsskiva med lite dijonsenap efter smak.
- Dela löken på hälften och skär i skivor. Varva falukorv och lök i en ugnssäker form.
- Mät upp crème fraiche, grädde och chilisås i en kastrull. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt bostongurka, persilja och rör ihop.
- Häll såsen över falukorven och toppa med riven ost. Gratinera falukorven i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera gärna med potatismos och sallad.
Det här var mycket gott.
Gav falukorv en ny dimension för oss.
Jättegott
Kan man ersätta Bostongurka med något?
Den är svår att ersättas. Enklas är att hoppa över det.
Personligen skulle jag ersätta med hackad smörgåsgurka om jag inte hade bostongurka hemma.
Jodå, ersätt med smörgåsgurka i skivor. Så tar såsen smak, men kan pillas bort för den som inte vill äta gurkan
Väldigt god
Supergod variation på våra vanliga falukorvsrätter. Uppskattades av både vuxna och barn ???
Det godaste vi ätit på länge!
Snabbt, lätt & gott. Alla barn åt med god aptit. Till och med den kräsne 8åringen
Tack för ett mycket gott/snabbt recept ????
Riktigt gott provadet det förra veckan. Kommer helt klart att göra om igen.
Rätt trött rätt tyvärr, ingen i familjen förutom jag åt av maten.
Så kan det bli. Alla kan inte gilla ett recept det är vi medvetna om.
Tråkig kommentar.
Varför måste man värma ingredienserna till såsen är det inte enklast att bara röra ihop allt?
Det är inget måste att värma såsen. Men gör man det kommer gratineringen starta fortare och minskar tiden i ugnen. Samt att det är enklare att hälla en tunnare sås över korven än en tjockare smet som behöver bres på istället. Sist men inte minst är det enklare att korrigera smaksättningen i såsen när den är varm än kall för smakerna blommar ut mer när det är varmt jämfört med kallt 🙂
Ok ja det var nog bra att värma såsen innan men tyvärr var löken rå och korven typ bara varm så fick köra den säkert minst dubbla tiden men smaken var god. Nästa gång får man nog försteka löken lite och ev korven också ????
Okej, Det var synd. Kan vara ugnen för alla ugnar är ju olika. Vi har gjort detta recept många gånger då vi publicerade detta för första gången 2018 och 20 minuter räcker i vår ugn då blir allt varmt och tillagat. Löken ska vara lite tuggmotstånd i för det är det vi gillar. Men vi kör med varmluft. Generellt kör vi varmluft för matlagning och över och under värme för bakning.