Boston falukorv
Det här är en av de mest besökta recepten på hemsidan och en riktigt vardagsklassiker hemmas hos oss. Den här är riktigt god speciellt om man uppskattar kombinationen falukorv och bostongurka. Därav namnet boston falukorv.

Jag (Elina) minns denna typ av rätt från min skolgång speciellt när jag gick låg-, mellan- och högstadiet. Det var gratinerad falukorv med lök och en röd/orange sås med bostongurka. Jag minns att jag älskade denna rätt. VI var några som älskade denna och sen fanns det de som rynkade på näsan. Men det är förståligt för denna typ av rätt känns som en vattendelare. Antingen så gillar man den eller så gör man inte det. Men tycker du om bostongurka så är den absoult värd att testa.

Receptet är nu även uppdaterat från när jag spelade in en Yotubevideo för receptet under oktober 2024.

Annons:

boston falukorv
bostonfalukorv
Skriv ut

Boston falukorv

En riktigt god falukorvsrätt som passar perfekt till vardags.
Några tips: Löken kommer bli halvmjuk på det sättet jag tillagar rätten med lite rå kärna kvar. Jag uppskattar lök med lite rå kärna kvar men vill du ha helt tillagad lök rekommenderar jag att du steker löken i stekpanna tills den är mjuk innan du har den i gratängen.
Jag tillagar min bostonfalukorv med varmluftsugn på 200 grader i ca 20-25 minuter. Osten ska vara gratinerad och korven ska vara varm. Men använder man över och undervärme så förläng tiden med ca 10 minuter eller anpassa efter din ugn.
Måltid Huvudrätt, vardagsmat
Kök falukorv, husmanskost, vardagsmat
Keyword bonstongurka, boston falukorv, enkel falukorvsrätt, falukorv i ugn, falukorv med boston, falukorv och bostongurka, lättlagad falukorv
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 st gul lök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl bostongurka
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja, färsk eller fryst
  • ca 2 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär falukorven i skivor. Bred sedan varje falukorvsskiva med lite dijonsenap efter smak. Vill du inte bre korvbitarna med senap kan du ha senapen direkt i såsen.
  • Dela löken på hälften och skär i skivor. Varva falukorv och lök i en ugnssäker form.
  • Mät upp crème fraiche, grädde och chilisås i en kastrull. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt bostongurka, persilja och rör ihop.
  • Häll såsen över falukorven och toppa med riven ost. Gratinera falukorven i ugnen i ca 20-25 minuter.
    Jag tillagar i varmluftsugn på 200 grader i ca 20-25 minuter. Osten ska vara gratinerad och korven ska vara varm. Men använder man över och undervärme så förläng tiden med ca 10 minuter eller anpassa efter din ugn.
  • Servera gärna med potatismos och sallad.

css.php