Broccoli- och bönbiffar
Goda vegobiffar.
Vi serverade dessa biffar med mos eftersom vi var så sugna på mos den här dagen. Men vi rekommenderar att servera med något med tuggmotstånd som t.ex. klyftpotatis eftersom dessa vegobiffar får en krispig yta men är mjuka inuti. Blir lite kaka på kaka om man server med mos.

8 st biffar
Tid: under 60 minuter

1 broccolibukett
1 paket vita bönor
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
örtsalt
salt
peppar
4 msk majsstärkelse
olja till stekning

Dela hela broccolibuketten stam och buketter i bitar. Koka broccolin mjuk och låt svalna. Skölj bönorna. Skala och skär schalottenlök och vitlök i mindre bitar. Mixa ihop broccoli, bönor, schalottenlök och vitlök. Smaka av med örtsalt, salt och peppar. Rör ner majstärkelse. Hetta upp en panna med olja och klicka ut smeten i pannan och stek ca 2-3 minuter per sida på medeltemperatur. Servera broccoli- och bönbiffarna med t.ex. klyftpotatis eller ris.


css.php