Rullbröd med soltorkad tomat och oliver
Namn Det är är ett perfekt bröd till en god soppa eller till middagsbjudningen när man får hem gäster! Fyllningen vi har till detta bröd är färskost, soltorkade tomater, mozzarella och oliver men det går att variera med olika smak på färskosten Rullbröd med soltorkad...
Tekakor
Tekakor Härliga luftiga tekakor som passar perfekt till frukost och fikat tillsammans med en god kopp te eller kaffe. Toppa tekakorna med din favoritpålägg. Vi älskar dessa med smör och en god lagrad ost. Tekakor Ljuvliga tekakor som passar perfekt till frukost eller...
Långfranska
Långfranska En riktigt god långfranska. Vi kryddar vår långfranska med brödkryddor för att ge brödet mer smak. Vill man inte ha brödkryddor går det bra att utesluta. Det här brödet fungerar bra till frukost, mellanmål eller som bröd till middagen. Ett mångsidigt bröd...
Rosa berlinermunkar
Rosa berlinermunkar Rosa berlinermunkar är vanligt i Finland. Jag (Elina) har ätit denna typ av munk genom de åren när man spenderat tid i Finland på sommaren eller på båten när man är på väg till eller hem från Finland. Just dessa är fyllda med hallonsylt och täckta...
Luftiga vallmofrallor
Luftiga vallmofrallor Goda och härligt luftiga vallmofrallor 12 st frallor Tid: ca 2 timmar Ugnstemperatur: 225 grader 50 g färsk jäst 2 1/2 dl vatten 2 1/2 dl mjölk 1/2 dl matolja 2 tsk salt 1 ägg 1/2 dl sirap ca 12 dl vetemjöl special Topping vatten till pensling...
Kristallbullar eller sockerbullar med vanilj
Kristallbullar eller sockerbullar med vaniljJag (Elina) är van med att sockerbullar med vanilj heter kristallbullar eftersom i Finland kallas just sockerbullar med vanilj för kristallbullar. 20 bullar Tid: över 2 timmar 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 dl strösocker 1 ägg 1...
Vörtfrallor
Vörtfrallor Riktigt goda vörtfrallor som passar perfekt till advent och jul. Vörtfrallor Härliga smakrika vörtfrallor. Ölen i receptet kan bytas ut. Ta 2 flaskor julmust istället. 50 g jäst 1 flaska (33 cl) mörk/fyllig öl 1 flaska (33 cl) julmust eller bryggarmust100...
Pepparkaksmunkar
PepparkaksmunkarGoda julmunkar med smak av pepparkaka. ca 20 st munkar 25 g jäst2 1/2 dl mjölk1 dl strösocker1 nypa salt2 msk pepparkakskrydda1 ägg7-8 dl vetemjöl100 g rumsvarmt smör1 l olja till fritering Att rulla munkarna iRulla munkarna i en blandning enligt...
Ostfrallor
Ostfrallor Ostfrallor är ju så himla gott. Det är ett av Mickes favoritbröd att äta och gärna till frukost. Såklart har vi därför också tagit fram ett recept på riktigt goda ostfrallor. Ostfrallor Riktigt goda ostfrallor. 25 g jäst 3 dl vatten1 tsk salt3 msk olivolja...
Korvapuustit (finska kanelbullar)
Korvapuustit Korvapuusti betyder örfil på finska. De här kanelbullarna är formade på så sätt att de just påminner om ett öra. Formen ger en annan smakupplevelse till kanelbullar. Prova själv de här bullarna är riktigt goda. Du kan använda bulldegen till att baka andra...
Nattjästa vete- och durumfrallor
Nattjästa vete- och durumfrallor ca 6-8 st frallor 25 g jäst 3 dl ljummet vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 tsk strösocker 5 dl vetemjöl 2 dl durumvete 1 ägg till pensling vallmofrön till topping (valfritt) Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med vatten och...
Morotsbröd med havre
Morotsbröd med havre 10 bullarTid: ca 2 timmar Ugnstemperatur 225 grader 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 tsk strösocker 1 tsk malen kanel 1/2 tsk salt 50 g rumsvarmt smör 7 dl vetemjöl 1 dl havregryn2 dl grovriven morot 1 ägg till pensling 1/2 dl havregryn som topping...
Pumpabröd
16 små bröd eller 4 st baguetter. 1/4 pkt jäst1 msk rapsolja6 dl kallt vatten1 1/2 tsk salt2 dl grovrivet kött av matpumpa1/2 tsk hel kummin1 dl pumpakärnor13-15 dl vetemjölhel kummin att strö överev. flingsalt att strö över Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten...
Jästbröd
Jästbrödca 20 st brödTid över 60 minuter Fördeg 30 g jäst 1/2 l vatten2 msk brödsirap360 g (ca 6 dl) jästbrödsvetemjöl (se bild nedan) Deg2 tsk salt30 g rapsoljaca 500 g (ca 8 dl) jästbrödsvetemjöl Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. Häll på liten mängd...
Munkit, finska munkar
Munkit, finska munkar Munkar är ett måste på valborg och det är även tradition i Finland att man gör munkar till Valborg. Vad är det som gör dessa munkar finska? Jo, det är att det är tradition samt att man gör munkarna av en helt vanlig bulldeg....
Hot cross buns med tranbär
Hot cross buns med tranbär12 st bullarTillagningstid över 120 minuterUgnstemperatur 225 grader 3 dl mjölk (röd)30 g jäst för söta degar1 dl strösocker1 tsk salt1 tsk kanel1 krm malen ingefära1 msk rivet skal från citron1 ägg50 g rumsvarmt smör8-9 dl vetemjöl1 dl...
Naanbröd
Naanbröd4 portionerTillagningstid ca 60 minuter 2 tsk torrjäst 2 msk strösocker1 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)1/2 dl yoghurt med 10% fetthalt1/2 tsk salt2 msk smält smörca 4 dl vetemjöl Pensling och eventuell toppingsmält smör eller smält vitlökssmörhackad...
Twix-semlor
Twix-semlor2 st 2 semmelbullar (recept på semmelbullar klicka här)2 Twix xtra50 g mörk- eller mjölkchokladvispad grädde Skär av ett lock på varje bulle och gröp en grop i varje bulle. Skär bort colan på twixen och smält över ett vattenbad. Fyll bullarna med smält...
Semlor
Semlor, 10 stTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 225 grader Bulldeg 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 ägg1 dl socker1/2 tsk salt1 tsk malen kardemumma100 g rumsvarmt smör7-8 dl vetemjöl Pensling 1 ägg Fyllning 100-150 g mandelmassa 2 1/2 - 3 msk mjölk Garnering ca 2...
Kvargfrallor
Kvargfrallor12 st bullar Tillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 225 grader 250 g naturell kvarg 2 1/2 dl lättmjölk 1 pkt (50 g) jäst2 msk brödsirap 1 1/2 tsk salt 3 dl havregryn 3 dl dinkelmjöl fullkorn 4-5 dl vetemjöl 1/2 dl rapsolja Värm mjölk och kvarg...