Carbonara med kalkonbacon och grädde
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner spaghetti
2 pkt kalkonbacon
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 tsk torkad oregano
4 äggulor
1 dl pastavatten
2 dl visp- eller matgrädde
2 1/2 dl finriven parmesan
svartpeppar

Koka upp välsaltat vatten.
Medans pastavattnet kokar upp, tärna eller strimla bacon. Vispa ihop äggulornat. Lägg ner spaghettin i vattnet och koka tills pastan är al dente, enligt förpackningens anvisning.

Hetta upp en panna med olja och lägg i bacon och fräs i några minuter. När baconen är färdig, pressa ner en vitlöksklyfta och stäng av plattan.
Spara 1 dl pastavatten innan du silar av pastavattnet från spaghettin i ett durkslag. Häll sedan tillbaka spaghettin i kastrullen som den kokades i.

Lägg baconet i spaghettikastrullen, tillsätt oregano, pressa ner den andra vitlöksklyftan samt valfri mängd svartpeppar och rör om. Häll ner äggulorna, pastavatten och grädde och rör om.
Blanda ner nästan all parmesanost, spar lite parmesan till servering.

css.php