Dubbelburgare
Dubbelburgare gjord på högrevsfärs. Till burgaren hade vi en god enkel hamburgarsås, sallad, röd cheddarost, bacon och silverlök. Enkla med goda smaker.

Dubbelburgare
Dubbelburgare gjord på högrevsfärs.
Servings 2 burgare
Ingredients
- 500 g högrevsfärs
- salt
- svartpeppar
- dijonsenap
- 4 st baconskivor
- 2 st valfria hamburgerbröd
- 4 skivor röd cheddarost
- ½ st silverlök, skuren i ringar
- strimlad sallad
Sås
- 2 msk majonnäs
- ½ dl creme fraiche
- 2-3 msk chilisås eller ketchup
- salt
- svartpeppar
- lökpulver
- cayennepeppar
Instructions
- Börja med såsen. Blanda samman majonnäs, creme fraiche och chilisås. Smaka av med salt, peppar, lökpulver och cayennepeppar. Ställ i kylen.
- Blanda hörevsfärsen med salt och peppar. Dela färsen i fyra bitar och forma till bollar.
- Hetta upp en panna med smör och lägg i högrevsbollarna och pressa ner dom med hjälp av en press. Bre på ett lager av dijonsenap på burgaren. Vänd burgarna efter 3 minuter och bre på ett lager dijon. Stek ytterligare ca 3 minuter.
- Stek bacon och rosta hamburgerbröden.
- Bygg burgarna genom att lägga ett lager av såsen på understa brödlagret. Lägg på ett lager sallad. Lägg på en skiva kött och lägg på en ostskiva. Bränn av osten med hjälp av en gasolbrännare tills osten smält. Lägg på en till köttskiva och en ostskiva och bränn av osten. Lägg på baconskivor och lök. Avsluta med ett lager sås och lägg på brödlocket.
Senaste kommentarer