Pannkakor

Pannkakor

PannkakorGrundrecept på klassiska tunna pannkakor. Detta recept ger 8 st pannkakor. Servera med valfria tillbehör. Pannkakor är en återkommande helgfrukost hemma hos oss. Här hemma är det framförallt 9 av 10 gånger Micke som steker just dessa pannkakor. För att han...

Elinas jordgubbstårta

Elinas jordgubbstårta

Elinas jordgubbstårta ca 10-12 bitarUgnstemperatur 175 grader TårtbottenDen här tårtbotten består av lika mängd ägg, socker och mjöl. Tillsätt även bakpulver och vaniljsocker Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform med löstagbara kanter ca 23-24 cm i diameter. Klä...

Chokladcheesecake med oreosmul i glas

Chokladcheesecake med oreosmul i glas

Chokladcheesecake med oreosmul i glas4 portioner 1 paket Oreo crispy & thin250 g mascarpone100 g naturell färskost1/2 dl florsocker 2 1/2 msk kakaopulver2 dl vispgrädde1 tsk vaniljsocker GarneringOreosmul1 dl vispad grädde Krossa oreokexen till ett smul. Fördela...

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör Det här är den godaste rabarberpajen vi vet! Alla fall av de som vi smakt hittills. Vi brukar alltid baka den här pajen när vi kan skörda våra rabarber för första gången på våren. Alltid en härligt tid att se framemot på...

Mangocheesecake

Mangocheesecake

Mangocheesecakeca 12 bitarTillagningstid ca 4 timmar Botten200 g degistivekex75 g smör Fyllning5 gelatinblad1 burk (190 g) mangopuré (finns på barnmatshyllan)250 g naturell kvarg (10%)200 g philadelphiaost3/4 dl strösocker 3 dl vispgrädde 2 msk citronsaft Mangogelé1...

Drottningpaj med kvargtäcke

Drottningpaj med kvargtäcke

Drottningpaj med kvargtäckeca 8 bitarTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 200 grader Pajskal100 g smör2 1/2 dl vetemjöl2 1/2 msk strösocker2 msk iskallt vatten Fyllning250 g naturell kvarg 10%200 g gräddfil2 ägg3/4 dl strösocker3 tsk vaniljsocker200 g frysta...

Kvargmousse med smak av vanilj och citron

Kvargmousse med smak av vanilj och citron

Kvargmousse med smak av vanilj och citron4 portionerTillagningstid ca 15 minuter 2 dl vispgrädde250 g vaniljkvarg1 msk florsockerskal från 1 citron2 tsk citronsaftGarnering förslaghackad vit chokladjordgubbarcitronmelisscitronskiva Vispa grädden fluffig. Vänd ner...

Fluffiga ricottapannkakor

Fluffiga ricottapannkakor

Fluffiga ricottapannkakor Dessa fluffiga ricottapannkakor är perfekta en helgmorgon eller efter en middag. Fluffiga ricottapannkakor 3 st ägg250 g ricotta2 ½ dl mjölk2 ½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Separera äggvitor och äggulor i en varsin...

Bananvåfflor

Bananvåfflor

Bananvåfflor De här bananvåfflorna görs utan mjöl. De görs på endast mogna bananer, ägg, bakpulver och eventuellt 1 nypa salt. Konsistensen på våfflorna blir mjuka och man kan inte förvänta sig att konsistensen blir som vanliga klassiska våfflor som innehåller: mjöl,...

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta6-8 portionerTillagningstid över 60 minuter 2 dl vispgrädde150 g vit choklad1 ägg1 dl naturell kesella kvarg100 g geléhallon1 msk hackad mynta2-3 digestivekex12-16 geléhallon till servering Skär ner geléhallonen i mindre...

Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse 4 portioner eller 6 mindre portioner 3 passionsfrukter1 äggula3 dl vispgrädde100 g vit choklad Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Pressa ur saften från passionsfrukterna med hjälp av en sil.Smält chokladen och vispa äggulan lätt med en...

Geishamousse

Geishamousse

Geishamousse4 portioner eller 6 mindre portioner 100 g geisha-choklad2 msk socker1 msk vatten2 dl vispgrädde2 äggulor Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Mät upp socker och vatten i en kastrull och värm tills allt socker har lösts upp. Häll sockervattnet i en...

Skumtomtepannacotta med hallongrädde

Skumtomtepannacotta med hallongrädde

Skumtomtepannacotta med hallongrädde  4-6 portioner Tillagningstid över 3 timmar Skumtomtepannacotta 100 g juleskum 5 dl vispgrädde Dela juleskum i tre delar. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Tillsätt juleskum och sänk värmen och sjud tills godiset smält. Häll...

Frasvåfflor med saffran

Frasvåfflor med saffran

Frasvåfflor med SaffranVi använder ett dubbelt våffeljärn när vi gräddar våra våfflor. Trixen för att få dessa våfflor frasiga är att grädda våfflorna yterligare en stund efter att våffeljärnet lyser grönt. Våfflorna ska ha en gyllene färg  ca 8 st...

Hallonsås

Hallonsås

Hallonsås 125 g färska hallon 1 msk vatten 1/2 dl socker 1/2 citron Lägg hallon, vatten, socker i en kastrull och pressa över citronsaft. Värm kastrullen och mosa hallonen innan innehållet börjar koka. Sjud såsen i några minuter. Ta undan kastrullen från värmen och...

Saffransmousse med vit choklad

Saffransmousse med vit choklad

Saffransmousse med vit choklad 4 portioner alternativt 6-8 mindre portioner Tillagningstid 15 minuter 300 g philadelphiaost 1,5 dl florsocker 2 dl vispgrädde 0,5 g saffran 100 g vit choklad Vispa philadelphiaost, florsocker och saffran med elvisp i en bunke. Vispa...

Kladdkaka med Karl Fazer choklad

Kladdkaka med Karl Fazer choklad

Kladdkaka med Karl Fazer choklad Tillagningstid ca 30 minuter 200 g Karl Fazer mörk choklad 150 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 1 dl muscovadosocker 1,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 krm salt 1/2 msk vaniljsocker smör och ströbröd till formen florsocker till garnering Sätt...

css.php