Munkit, finska munkar
Munkit, finska munkar Munkar är ett måste på valborg och det är även tradition i Finland att man gör munkar till Valborg. Vad är det som gör dessa munkar finska? Jo, det är att det är tradition samt att man gör munkarna av en helt vanlig bulldeg....
Mangocheesecake
Mangocheesecakeca 12 bitarTillagningstid ca 4 timmar Botten200 g degistivekex75 g smör Fyllning5 gelatinblad1 burk (190 g) mangopuré (finns på barnmatshyllan)250 g naturell kvarg (10%)200 g philadelphiaost3/4 dl strösocker 3 dl vispgrädde 2 msk citronsaft Mangogelé1...
Drottningpaj med kvargtäcke
Drottningpaj med kvargtäckeca 8 bitarTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 200 grader Pajskal100 g smör2 1/2 dl vetemjöl2 1/2 msk strösocker2 msk iskallt vatten Fyllning250 g naturell kvarg 10%200 g gräddfil2 ägg3/4 dl strösocker3 tsk vaniljsocker200 g frysta...
Kvargmousse med smak av vanilj och citron
Kvargmousse med smak av vanilj och citron4 portionerTillagningstid ca 15 minuter 2 dl vispgrädde250 g vaniljkvarg1 msk florsockerskal från 1 citron2 tsk citronsaftGarnering förslaghackad vit chokladjordgubbarcitronmelisscitronskiva Vispa grädden fluffig. Vänd ner...
Fluffiga ricottapannkakor
Fluffiga ricottapannkakor Dessa fluffiga ricottapannkakor är perfekta en helgmorgon eller efter en middag. Fluffiga ricottapannkakor 3 st ägg250 g ricotta2 ½ dl mjölk2 ½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Separera äggvitor och äggulor i en varsin...
Bananvåfflor
Bananvåfflor De här bananvåfflorna görs utan mjöl. De görs på endast mogna bananer, ägg, bakpulver och eventuellt 1 nypa salt. Konsistensen på våfflorna blir mjuka och man kan inte förvänta sig att konsistensen blir som vanliga klassiska våfflor som innehåller: mjöl,...
Vitchokladmousse med geléhallon och mynta
Vitchokladmousse med geléhallon och mynta6-8 portionerTillagningstid över 60 minuter 2 dl vispgrädde150 g vit choklad1 ägg1 dl naturell kesella kvarg100 g geléhallon1 msk hackad mynta2-3 digestivekex12-16 geléhallon till servering Skär ner geléhallonen i mindre...
Passionsfruktsmousse
Passionsfruktsmousse 4 portioner eller 6 mindre portioner 3 passionsfrukter1 äggula3 dl vispgrädde100 g vit choklad Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Pressa ur saften från passionsfrukterna med hjälp av en sil.Smält chokladen och vispa äggulan lätt med en...
Geishamousse
Geishamousse4 portioner eller 6 mindre portioner 100 g geisha-choklad2 msk socker1 msk vatten2 dl vispgrädde2 äggulor Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Mät upp socker och vatten i en kastrull och värm tills allt socker har lösts upp. Häll sockervattnet i en...
Skumtomtepannacotta med hallongrädde
Skumtomtepannacotta med hallongrädde 4-6 portioner Tillagningstid över 3 timmar Skumtomtepannacotta 100 g juleskum 5 dl vispgrädde Dela juleskum i tre delar. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Tillsätt juleskum och sänk värmen och sjud tills godiset smält. Häll...
Frasvåfflor med saffran
Frasvåfflor med SaffranVi använder ett dubbelt våffeljärn när vi gräddar våra våfflor. Trixen för att få dessa våfflor frasiga är att grädda våfflorna yterligare en stund efter att våffeljärnet lyser grönt. Våfflorna ska ha en gyllene färg ca 8 st...
Hallonsås
Hallonsås 125 g färska hallon 1 msk vatten 1/2 dl socker 1/2 citron Lägg hallon, vatten, socker i en kastrull och pressa över citronsaft. Värm kastrullen och mosa hallonen innan innehållet börjar koka. Sjud såsen i några minuter. Ta undan kastrullen från värmen och...
Saffransmousse med vit choklad
Saffransmousse med vit choklad 4 portioner alternativt 6-8 mindre portioner Tillagningstid 15 minuter 300 g philadelphiaost 1,5 dl florsocker 2 dl vispgrädde 0,5 g saffran 100 g vit choklad Vispa philadelphiaost, florsocker och saffran med elvisp i en bunke. Vispa...
Kladdkaka med Karl Fazer choklad
Kladdkaka med Karl Fazer choklad Tillagningstid ca 30 minuter 200 g Karl Fazer mörk choklad 150 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 1 dl muscovadosocker 1,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 krm salt 1/2 msk vaniljsocker smör och ströbröd till formen florsocker till garnering Sätt...