Enkel pepparkaksdeg
ca 70 st pepparkakor
Ugnstemperatur 200 g

1 1/2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor
2 tsk bikarbonat
125 g smör
1 ägg
ca 5 1/2 dl vetemjöl

Börja med att blanda samman sirap, socker och pepparkakskryddor i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från spisen och och tillsätt bikarbonat och låt bubbla i ca 2-3 minuter, rör inte under tiden. Skär smöret i mindre bitar och lägg ner i smeten och låt smälta. Tillsätt ägget och sikta ner mjölet och arbeta ihop till en pepparkaksdeg. Ställ degen in i kylen över natten.

Under nästa dag, baka ut pepparkaksdegen till pepparkakor.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av pepparkaksformar. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

css.php