Färsbiffar med soltorkade tomater och oliver i en len tomatsås
En god och smakrik rätt som passar perfekt i matlåda. Färsbiffar är en favorit hemma hos oss. Just för att de går att smaksätta på många olika sätt. De här färsbiffarna gillar vi att servera tillsammans med ris men även pasta blir bra till.
Färsbiffar med soltorkade tomater och oliver i en len tomatsås
Härliga färsbiffar i tomatsås. Servera med ris eller pasta till.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Tomatsås
- 1 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 1 tsk torkad oregano
- salt
- svartpeppar
- örtsalt
- 1 nypa strösocker
- ca 1 tsk zest från citron
Färsbiffar
- 500 g nötfärs
- ½ dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- 120 g soltorkade tomater
- 1 dl kalamata oliver
- salt
- svartpeppar
- olja och smör till stekning
Instruktioner
Tomatsås
- Skala och hacka vitlök.
- Värm upp en kastrull med olivolja. Lägg i vitlök och stek tills vitlöken mjuknat.
- Tillsätt tomatpuré och stek i 1-2 minuter.
- Tillsätt passerade tomater och oregano. Koka upp och sänkt värmen.
- Smaka av med salt, svartpeppar, örtsalt, citronzest och 1 nypa socker. Låt såsen sjuda under lock under tiden du gör färsbiffarna.
Färsbiffar
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter.
- Hacka soltorkade tomater och oliver i mindre bitar.
- Tillsätt färs, ägg, soltorkade tomater, oliver, salt och svartpeppar. Blanda samman till en jämn smet.
- Forma till 8 st biffar.
- Hetta upp en panna med olja och smör och stek färsbiffarna ca 3 minuter per sida.
- Häll tomatsåsen över färsbiffarna. Lägg på lock och låt färsbiffarna sjuda klart i såsen.
- Servera gärna med ris eller pasta och en god sallad.
Senaste kommentarer