Färsbiffar med soltorkade tomater och oliver i en len tomatsås
Portioner: 8 st biffar
Tillagningstid: 40 minuter

Färsbiffar
500 g nötfärs 
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
120 g hackade soltorkade tomater
1 dl hackade kalamata oliver
salt
peppar
olivolja till stekning

Tomatsås 
500 g passerade tomater 
2 vitlöksklyftor 
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
ca 1 tsk zest från en citron
salt
peppar
örtsalt
1 nypa socker
1 skvätt olivolja

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Under tiden ströbrödet och mjölken sväller gör tomatsåsen. Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda.
Blanda ner färs, ägg, soltorkade tomater, oliver, salt och peppar i bunken. Forma till 8 st biffar. Hetta upp en panna med olivolja och stek färsbiffarna ca 3 minuter per sida. Häll sedan i tomatsåsen över färsbiffarna och lägg på ett lock. Låt färsbiffarna sjuda klart i såsen.

Servera gärna med ris eller pasta och en god sallad.

css.php