Fiskgratäng med tomat och purjolök
En enkel fiskgratäng med tomat, purjolök och en sås som görs på mjölk och fiskbuljong. Gratängen toppas även med ost. Enkelt och gott, perfekt vardagsmat.
Fiskgratäng med tomat och purjolök.
Lättlagad fiskgratäng som passar perfekt till vardags.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 500 g tinad torskblock men även portionsbitar går bra
- 1 st purjolök
- ½-1 ask cocktailtomater som körbärs eller baby plommontomater
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 1 st fiskbuljongtärning
- ½ st kruka dill, även fryst går bra
- 1 st citron
- salt
- svartpeppar
- valfri mängd riven lagrad ost
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa, skölj och strimla purjolök. Lägg purjolöken i en ugnsform.
- Dela tomater och lägg över i ugnsformen.
- Salta torsken och lägg över i ungsformen.
- Smält smör på svag värme i en kastrull. Rör i mjöl och blanda ordentligt. Späd med mjölk i omgångar, vispa hela tiden och lägg i buljongtärningen. Låt såsen småkoka i ca 5 minuter och vispa såsen ofta. Smaka av med salt, peppar, dill och saft från citron
- Häll såsen över fisken och strö sedan över riven ost.
- Ställ formen in i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Servera gärna fiskgratängen med kokt potatis eller potatismos.
Senaste kommentarer