Fläskfilérullader i currysås
4 portioner, blir ca 12-14 rullader
Tillagningstid under 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader
Fläskfilérullader
600-700 g fläskfilé
1 pkt bacon
2 frp mozzarella
salt
peppar
smör till stekning
Currysås
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk gul curry
salt
peppar
Serveringsförslag
Klyftpotatis eller ris
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Ansa fläskfilén och skär i ca 5 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna med en köttklubba till lövbiffstunna bitar. Dela sedan bitarna i två delar. Salta och peppra. Dela baconskivorna och lägg en halv baconskiva på de utbankade fläskfilébitarna. Dela mozzarella och fördela över fläskfilébitarna. Rulla sedan till rullader och fäst med tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rulladerna tills de fått färg på alla sidor. Lägg över på en ugnssäker form.
Lägg crème fraiche, grädde och curry i en kastrull. koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Fördela såsen över rulladerna.
Ställ formen in i ugnen i ca 25 minuter.
Senaste kommentarer