Fried rice med kyckling
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter

3 dl ris
400 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
250 g morötter
1 msk raps- eller solrosolja
3 ägg
3 msk japansk soja
2 msk fisksås
2-3 dl böngroddar
1 kruka hackad koriander
1 lime

Koka riset.
Strimla kycklinglårfilé. Skala vitlök, lök och morot. Hacka vitlök och lök. Tärna morötterna. Hetta upp en panna/wokpanna med olja. Stek kycklingen på hög värme i några minuter och tillsätt sedan vitlök, lök och morötter och stek tills kycklingen är genomstekt. Blanda ner det kokta riset och stek i ca 2-3 minuter. Knäck äggen i en skål. Skjut riset åt sidorna så det bildas ett hål i mitten av pannan. Häll ner äggen och stek i ca 2 minuter. Blanda samman allt och tillsätt soja, fisksås, böngroddar och hackad koriander. Servera med limeklyftor.

css.php