Grillade lammracks
Tillagningstid ca 40 minuter
3 msk olivolja
2 msk rapsolja
1 msk citronsaft
1 msk citroncest
1/2 kruka färsk hackad rosmarin
1/2 tsk chiliflakes
salt
peppar
Ta ut lammracksen ur kylen i god tid innan tillagning och låt köttet ligga framme och bli rumstempererat.
Tänd grillen och låt grillen bli riktigt het med en del över direkt värme och en del med indirekt värme.Snitta fettkappan på lammracksen med en kniv. Häll olivolja, rapsolja, och citronsaft i en bunke eller skål, riv ner citroncest och krydda med, rosmarin, chiliflakes, salt och peppar. Blanda samman allt.
Börja med att gnida in lammracksen med salt och peppar. Gnid sedan in marinaden, men spar gärna en del av marinaden till pensling under grillningen. Lägg köttet på grillen över direkt värme med köttsidan nedåt tills den fått fin färg. Flytta sedan över racksen till indirekt värme och pensla på marinad under tiden. Lammracksen är klara när den är rosastekt och innertemperaturen ligger på 58-60 °C
Ta av köttet från grillen och låt vila i ca 5 minuter innan det skärs upp mellan benen.
Servera gärna lammracksen med potatisgratäng och rödvinssås.
Klicka på länkarna för att komma till recepten.
Senaste kommentarer