Grönkål- och svamppasta
En mycket krämig och god pasta med grönkål och svamp.
4 portioner
Tillagningstid: under 30 minuter

4 portioner pasta, gärna fettuccine
250 g grönkål
200 g svamp, kantareller och champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche, naturell eller med smak av franska örter
2 dl grädde, valfri fetthalt
ca 2-3 dl vatten från pastakoket
zest från 1/2 citron
örtsalt (ingen örtsalt om smaksatt creme fraiche används)
salt
peppar
smör eller olja till stekning

Till servering
rostade valnötter
riven parmesan

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Dela grönkålen i mindre bitar. Putsa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör/olja och fräs svampen i några minuter. Tillsätt sedan lök och vitlök och fräs ytterligare i ca 2 minuter. Lägg i grönkålen och fräs tills grönkålen krympt. Tillsätt creme fraiche och grädde. Riv över zest från citron och smaka av med salt och peppar. Spar 2-3 dl vatten från pasta koket. Sila av pastan, lägg pastan i såsen och blanda ner i såsen och tillsätt vattnet från pastakoket. Servera pastan med rostade valnötter och parmesan.

css.php