Den här veckan har jag och Micke kört en vegetarisk vecka från måndag till fredag. Det har varit en spännande vecka och vi har provat på att laga nya maträtter. Vi äter en del vegetarisk mat annars också men att köra en hel vegetarisk vecka var en rolig utmaning. Vi tycker att vegetarisk mat är riktigt gott och framför allt är det spännande att få prova på att laga nya maträtter.
Vår favorit rätt från vegetariska veckan var Paneer masala och receptet hittar ni här nedan!
Paneer masala 4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
1 paket (225 g) Paneer masala
65 g Baby spenat
1 Gul lök
2 Klyftor vitlök
1 paket Tikka masala kryddmix
400 g Krossade tomater
2 dl Vatten
2 dl Grädde
1 Kruka koriander
Salt och peppar
Smör och rapsolja till stekning
Servera gärna med ris och naanbröd
Börja med att hacka löken och fräs den i en gryta/traktörpanna i smör och rapsolja. Pressa ner vitlök och häll ner masala kryddan och fräs i 1 minut. Häll i krossade tomater och vatten och låt det småkoka i ca 10 minuter. Mixa såsen till en slät sås med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Låt såsen småputtra. Skär paneer i bitar. Tillsätt grädde i såsen och rör om, lägg sedan spenat och paneer i såsen och låt det puttra i några minuter tills allt blir varmt. Hacka koriandern och rör ner koriandern i grytan. Klart för servering!