Vardag igen, men även då måste man äta mat.
Vi bestämde oss för att laga något som är ganska enkelt, men ändå så gott. Köttbullar med Klyftpotatis!
Till det valde vi att göra en fetaoströra med citron och vår klassiska sallad som så småningom kommer komma upp på bloggen.
Köttbullar med klyftpotatis och fetaoströra, 4 port
Tillagningstid ca 60 minuter
Klyftpotatis med paprika
900 g fast potatis
1-2 st paprikor i valfri färg
salt och peppar
örtsalt
1 msk olivolja
Fetaoströra
2,5 dl créme fraiche
100 g fetaost
1 tsk olivolja
1 tsk citronsaft
salt och peppar
Köttbullar, ca 18-20 medelstora
500 g nötfärs
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl ströbröd
1 msk olivolja
1 ägg
1 dl parmesan
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1/2 dl chilisås
salt och peppar
25 g smör till stekning
Sätt ugnen på 220 grader och sätt in en plåt, klyfta potatis och paprika, blanda med salt, peppar, örtsalt och olivolja. lägg det på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Lägg créme fraiche i en skål och krydda med salt och peppar. Smula över fetaosten och rör ihop till en röra med olivolja och citronsaft. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Blanda matlagningsgrädden och ströbrödet i en bunke och låt vila i ca 10 minuter. Lägg sedan i nötfärs och rör i ägg, parmesanost, kryddor och chilisåsen, smaka av med salt och peppar. Rör samman allt och forma till medelstora köttbullar, ca 18-20 st. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek runtom på medelvärme i ca 10 minuter eller tills köttbullarna är genomstekta.
Servera gärna med en fräsch sallad.
Senaste kommentarer